Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa'da İstiklal Madalyası töreninde konuştu

Şanlıurfa'ya istiklal madalyası töreninde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'nın  Nemrut'un küfürüne karşı, istiklal mücadelesinde ve terör fitnesine karşı ateş yaktığını söyledi. 

TBMM Başkanı ve Bakanlar Kurulu'nun hazır bulunduğu toplantıda Davutoğlu, "Şanlıurfa'yla hızlı treni buluşturacağız" diye konuştu. 

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Bu ecdada layık olduğunu gösterir bir şekilde Ankara'da AK Parti Gençlik Kolları'nda AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı'nın yanıma gelerek 'Sayın Başbakanım bize istiklal madalyasını takdim eder misiniz?' demişti. Urfalı gençlere selamlarımı sunuyorum. Meclisimiz tam mutabakatla istiklal madalyası kararını verdi. Sayın TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a teşekkür ediyorum. Önüne bu karar geldiği anda gecikmeden onaylayarak Şanlıurfa'ya bu hediyeyle gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bugün Şanlıurfa'ya rahmet nasip oldu. Bu tesadüf değildir. İnsanlar onun davası için biraraya gelmişse, onun ezanının semadan inmemesi için biraraya geldiyse işte hediyesiyle bizi şereflendirdi. Rabbimize hamdolsun. Şanlıurfa'ya şükran olsun. 

KÜFÜR VE ATEŞE KARŞI İMAN AŞKI ŞANLIURFA'DA DOĞDU

Nemrut'un küfür ve ateşine karşı iman aşkı Şanlıurfa'da doğdu. Nemrut ateşe gönderdiğinde Hz. İbrahim tereddüt etmedi, 'Beni rabbim korur' dedi ve ateş suya döndü. Ateş iman aşkıyla yenildi. O zamandan beri Şanlıurfa peygamberler, iman, imanın getirdiği hikmetin okutulduğu, öğretildiği, büyütüldüğü şehirdir. Hz. Adem'in ilk tarımı burada Harran'da yaptığı rivayet edilir. O günden beri Şanlıurfa aşka, imana ev sahipliği yaptı. Burada iman ile yükselen tekbir sesleri aşka ulaştı. İslam medeniyetiyle Hz. Ömer döneminden tanıştığından bu yana medeniyetimizin en köklü şehri oldu. İstila ateşine karşı istiklal aşkı da Şanlıurfa'dan doğdu. Müstevliler kısa sürede istila edeceklerini zannettiler. Urfalılar'ın teslim alınacağını zannettiler. Urfalılar'ı tanımayanlar, onların bu şehre olan bağlılığını bilmeyenler geri atacağını zannettiler. Şanlıurfa istila ateşine karşı istiklal aşkıyla bu şehri tekrar albayrakla buluşturdu. 

ŞANLIURFA İSTİKLALİN, EZANIN VE TEKBİRİN ŞEHRİ OLDU

Şanlıurfa hep istiklalin, hem ezan-ı muhammedinin hem tekbirin şehri oldu. Şanlıurfa tek yürek, tek beden oldu ve istilacılara karşı bu şehri savundu. Aslında Anadolu'da istiklal ateşin öncülüğünü yaptı. Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'teki istiklal ateşinin ilk muştucusu oldu. Sizler şehirinize sahip çıktınız ve istiklalini kazandınız. Aziz vatan toprakları dışında kalan Halep'te, Rakka'da, Haseke'de, Humus'ta gözyaşı varsa emin olunuz 100 yıl önce istiklal aşkını yaşayamamış olduğundandır. Bu istiklal şehri o günden bugüne aziz vatanla bağını koparmadı. Şanlıurfa'da doğan istiklal güneşinin Halep'te şafakta buluşması için dua ediyoruz. 100 yıl sonra Şanlıurfa o kardeşlerinize açtı. Halilülrahman sofranızı kardeşlerinize açtınız ya Allah sizi hiçbir zaman yalnız, bekerektsiz, rızıksız bırakmaz. Biz de istiklal madalyasını bu şehre getirirken bunu hak etmiş şehire başımız dik, alnımız akın giriyoruz. 

FİTNE ATEŞİNE KARŞI KARDEŞLİK AŞKI DA ŞANLIURFA'DA YANIYOR

Birilerinin başlatmaya çalıştığı fitne ateşine karşı kardeşlik aşkı da Şanlıurfa'da selam duruyor. Birileri Suriye'de, Irak'ta yanan o ateşin buraya sıçramasını istiyor. Birileri 78 milyon arasına asabiyeyi, etnik çatışmayı sokmak istiyor. Biz Şanlıurfa'dan yanyana savaşmış Kürtlerin, Arapların, Türklerin şehrinden sesleniyoruz: Sizin fitne ateşine karşı bizim kardeşlik ateşi var. Fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür. 23 Temmuz'dan bu yana şanlı bir mücadele yürütüyoruz. Her yerde her ilçede, her şehirde sizin yaktığınız istiklal ateşinin aşkı her yerde. Son 2 ay içinde Doğu ve Güneydoğu'da her vilayetimizi dolaşıyorum. Mardin'de, Bingöl'de, Van'da, Silopi'de ve geçen hafta Diyarbekir'de buluştuk. Şanlıurfa'nın istiklal gününde bir kez daha haykırıyoruz; biz istiklalimizi sonuna kadar koruyacağız. İstiklalimizin sembolü olan albayrağı sonuna kadar bu semalarda dalgalandıracağız. 

ŞANLIURFA'YI BİR AN ÖNCE HIZLI TRENLE BULUŞTURACAĞIZ

Şanlıurfa'ya nice hizmetler getirdik. Havaalanını yeniledik. 532 km. bölünmüş yol yaptık. Söz verdiğimiz Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni Şubat ayında açtık. Araziyi suyla buluşturduk. Suriye'de şehirler yıkılırken biz Şanlıurfa'yı bütün GAP bölgesini ayağa kaldırmaya kararlıyız. Şanlıurfa'yı hızlı trenle buluşturacağız. Bu hainleri, bu alçakları Şanlıurfa'ya yaklaştırmadığınız için, terör ateşine karşı kardeşlik ateşi yaktığınız için Şanlıurfa'ya teşekkür ediyoruz. Onun için Bakanlar Kurulumuzla karşınızdayız. TBMM Başkanımızla buradayız, geçmiş TBMM Başkanlarımızla buradayız. 78 milyonun yüreğiyle, kardeşliğiyle, aşkıyla, imanıyla buradayız. Bugün sizlere istiklal madalyasını değerli Meclis Başkanımızla getirdik. Peygamberlek şehrinin bu güzel atmosferinden feyz alacağız. Yaşasın Şanlıurfa'nın istiklal aşkı, hürriyet aşkı, düşmana teslim olmayan Şanlıurfalılar yaşasın. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Allah bu istiklal madalyasını Şanlıurfa'nın üstünden hiç eksik etmesin. Allah yâr ve yardımcınız olsun. İstiklal madalyanız hayırlı uğurlu olsun

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...