HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP heyetinden HDP’li belediyeye ziyaret

Düzenleyen: /
CHP heyetinden HDP’li belediyeye ziyaret
Chp Hdp Buluşma, Chp Van Ziyeret, Chp Hdpli Belediye Ziyaret, Haber

POLİTİKA Haberleri

CHP heyeti, terör örgütü PKK'ya desteğini gizlemeyen HDP'li eş başkanlarla, "ülkeyi bölmek isteyenler olduğu ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini" konuştu. Toplantıda karşılıklı espriler ve kahkahalar havada uçuştu.

İncelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP PM Üyesi Alper Keten, CHP İl Başkanı Mehmet Kurkçu ile yönetim kurulu üyeleri, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’yı ziyaret etti.

Konukları kapıda karşılayan Çoban ve Kaya, daha sonra heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

“PARLAMENTO HERKESE LAZIM”
Görüşmede konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parlamentosuz bir dünyanın olamayacağını, parlamento kurumunun herkese lazım olan bir kurum olduğunu belirterek,
"Parlamentonun onurunu kim kırıyor, kim işlevsiz hale getiriyor. Onu sormamız lazım" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR"
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da,
"Ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Birlikte yaşamayı, eşit yurttaşlık temelinde yaşama iradesini öğrenmeliyiz. Birlikte yaşama iradesini çok güçlü bir şekilde, her yerde göstermeliyiz. Evet, bölgede bir sorun var ama ülkenin tamamında bir sorun var." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da, Türkiye’de ümitsiz bir tablonun olmadığını ifade ederek, sağduyulu bir durumun mevcut olmasının önemli olduğunu söyledi. Budak, her zaman demokratik, laik ve sosyal devlet ilkelerinin işletilmesi gerektiğini ifade etti.

Budak, "Ülkenin bu duruma neden geldiğini hepimizin konuşması ve tartışması gerekiyor. Ülkeye barışın gelmesi için çaba içerisinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...