Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Sırtımızı yere getiremezler

Düzenleyen:
Erdoğan: Sırtımızı yere  getiremezler

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, “Ayak oyunlarıyla istikrarımızı bozmak isteyenler hezimete uğruyor” derken Davutoğlu ise “10 yılda bir dünya görüşü değiştirenler bizim kardeşliğimizi anlayamaz” ifadelerini kullandı.

Projesi yaklaşık 3 yıldır süren EXPO 2016 Antalya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle kapılarını açtı. Olimpiyatlar ve Dünya Kupası’nın ardından dünyanın en büyük organizasyonu kabul edilen Expo’nun açılışında konuşan Erdoğan, Expo 2016 Antalya’nın ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Antalya’nın çevreciliğin merkezi olduğunu belirten Erdoğan, “Burada çeşitli ülkelerin yerel mimarisinden örnekler var. Bu etkinlik alanında Türkiye’nin en büyük kongre merkezi yapılıyor. 6 bin 300 kişilik kongre merkezine adım atılıyor. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamaz. 
SIRADA OLİMPİYATLAR VAR
 Türkiye Allah’ın izniyle er geç olimpiyatları da alacak, dünya Exposu’nu da alacak. Bugün olmazsa yarın, ama mutlaka. Bu konuda karşılaştığımız engellerin asıl sebeplerini gayet iyi biliyoruz. Bu sebepler siyasidir, yeterlilik değildir. Yeni Türkiye hedefimiz birçok kazanım yerine bu tür sorunların üstesinden gelmeyi sağlayacak. G20 zirvesiyle Antalya zirve olmuştur.  Antalya Exposu sayesinde şehrimize alt ve üst yapı organizasyonuyla ülkemize girecek para 1.8 milyar lira. Antalya’ya 4.3 milyar lira yatırım yaptık. Türkiye hem kendi vatandaşları hem de bölge insanları için güvenli bir liman konumundadır. Türkiye’nin kararlı yürüyüşünün içeride ve dışarıda birilerini rahatsız ettiğini görüyorum. Sandılar ki Türkiye bu yaşadığı siyasi sorunların altında kalır. 90’lı yılların sonunda 2000’li yılların başında bunu yaptılar. Ama Türkiye eski Türkiye değil. 5-10 milyarlık spekülasyonlarla, diplomatik oyunlarla harekete geçenler hezimete uğradılar. Ahlakımızı ve vicdanımızı kaybetmediğimiz sürece kimse sırtımızı yere getiremez. Sadece içimizdeki bazı gafiller var. Bittiğinde onlarla birlikte istifade edeceğiz. İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir.
DAVUTOĞLU: VARSIN TÖKEZLEMEMİZİ BEKLESİNLER
Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşmasında hamaset değil iş ürettiklerini belirterek, “Başkaları gibi siyaseti laftan, hakaretten, iftiradan ibaret görmedik” dedi. Tüm şehirlere elleri dolu gittiklerine işaret eden Davutoğlu özetle şöyle konuştu: 
“Başkaları Ankara’dan dışarı çıkamazken, başkaları kumpastan, tuzaktan, iftiradan, hakaretten medet umarken biz sizlerle birlikte yeni Türkiye’yi imar ve inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan partililerle gurur duyuyorum. Her on yılda bir dünya görüşü, mahalle, parti değiştirenler bizim dava bilincimizi de vefamızı da kardeşliğimizi de anlayamazlar. Biz her yerde omuz omuzaydık, her yerde hep beraber omuz omuza olacağız. Çevremizde ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar, hangi kapalı kapılar ardında hangi planları yaparlarsa yapsınlar Allah’ın izniyle tarih ve millet şahit olsun ki Türkiye’nin yükselişini hiçbir zaman engelleyemeyecekler.
Varsın başkaları kurultay oyunlarıyla, kimin kime çelme takacağıyla meşgul olsun. Varsın bazıları bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün zaafa uğrayacağı felaket günlerini beklesinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti’nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler. Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız, sonuna kadar Antalya ile milletle birlikte olacağız.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...