Erdoğan: Uzaması zararlı olurdu

Düzenleyen:
Erdoğan: Uzaması zararlı olurdu

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hukukçulara seslendi.

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre kararıyla ilgili olarak “Başbakan’ın kendi kararıdır. Hayırlı olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Çevre, İnsan Hakları ve Dilekçe Komisyonları başkanları ve çok sayıda milletvekilini dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Erdoğan burada Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden terörle mücadeleye ve dokunulmazlıklara kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalar özetle şöyle:
Başbakan bana ‘partiyi kongreye götüreceğim’ dedi. Ben de kendisine ‘hayırlı olsun’ dedim. Bu bir dava işidir. Ben nasıl görevi kendisine devrettiysem kendisi de bir başkasına devreder. Bu işin uzaması zararlı olurdu.
BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR
Her zaman kendimizi yenileyerek güçlenen bir hareketiz, bugüne kadar hiç kimse, hiç bir şey birliğimizi bozamadı, bundan sonra da bozamaz. Kendimizi yenileyerek çok daha güçlü olacağız.
Şu anda yaşadığımız sistem sorunu. Ülke için bu sorunun aşılması gerekiyor. İlla başkanlık değil partili cumhurbaşkanı sistemi de olabilir. Ben partinin kurucu genel başkanıyım. Ama partiye üye olamıyorum, tüm ilişkim kesildi. Bu doğru değil.
ÇİFT BAŞLILIK OLMAZ
Devlet içinde çift başlılık oluyor. Tanımına uygun bir başkanlık sistemimiz yok. Başkomutanlığı taşıyorum ama Anayasaya göre Genelkurmay Başkanı aynı zamanda hükümete bağlı. Ben devletin başıyım MİT hükümete bağlı. Normalde hem Başkomutanım hem devletin başıyım, devletin organlarının buna göre ilişkilendirilmesi gerekir. Ben olmasam başkası olsa da bu böyle. Bu sistemik bir sıkıntıdır. Başkanlık bunun için gerekli. Bu, sistemi tıkıyor, hizmetleri de aksatıyor.
Anayasa değişikliğini yapın. Dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir. Bu tarihi bir vebal. Millet sizden dokunulmazlıkların kaldırılmasını bekliyor.
Biz “çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık” dedik ama “sonlandırdık” demedik. Terör bittiğinde bölge halkının iyiliği için bunu tekrar başlatabiliriz. Ama bizim terör örgütü, terör örgütünün uzantıları ve Meclis’teki teröristler ile müzakere etmeyiz.
İHTİYACIMIZ ADALET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi’nin İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen gala yemeğindeki konuşmasında da “Günümüzde küresel düzeyde en çok ihtiyacını hissettiğimiz, en fazla kıtlığını çektiğimiz konuların başında adalet geliyor” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...