Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya, 1915'e 'soykırım' dedi; MHP'den jet hamle geldi

Düzenleyen:
Almanya, 1915'e 'soykırım' dedi; MHP'den jet hamle geldi

POLİTİKA Haberleri

Almanya 1915'e 'soykırım' dedi. MHP, Meclis'te tasarıyla ilgili ortak deklarasyon hazırlanmasını önerdi. CHP ve AK Parti Grup Başkanvekileri de aynı yönde görüş bildirdi.

Almanya Federal Meclisi, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Yeşiller'in ortak girişimi ile federal meclise gelen sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etti. Tasarıya, CDU/CSU grubundan bir milletvekili ise 'hayır' oyu verdi.

MHP'DEN MECLİS'TE JET HAMLE

TBMM Genel Kurulu bugün, Başkanvekili Akif Hamzaçebi, başkanlığında toplanmıştı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yerinden söz alarak, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısıyla ilgili ortak deklarasyon hazırlanmasını önerdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da bu yönde görüş bildirdi.

MECLİS'TE BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, "Birinci Dünya Savaşı'nın özel koşulları içerisinde Türkler ve Ermenilerin yaşadıkları karşılıklı acıların, diğer ülkeler parlamentolarında siyaset konusu olmasını, herhangi bir uluslararası mahkeme kararı olmadan bunların 'soykırım' olarak nitelendirilmesini doğru bulmuyorum." ifadesini kullandı.

Hamzaçebi, daha sonra grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...