Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Binali Yıldırım: 'Terör örgütü sadece Türkiye'nin meselesi değildir'

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım: 'Terör örgütü sadece Türkiye'nin meselesi değildir'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Kürt lider Mesud Barzani'yle düzenlediği ortak basın toplantısında "PKK eşittir PYD eşittir YPG. Her saldırıdan sonra yeni bir ad. Bunları yediğimizi zannetmesinler." dediç

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ortak basın toplantısı düzenledi.Başbakan Binali Yıldırım ve Mesud Barzani'nin ortak basın toplantısından satırbaşları şöyle: 

Barzani: Teröristlere karşı koymak hepimizin görevi ve mücadelede desteğe ihtiyacımız var. Tüm alanlarda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Başbakan Binali Yıldırım: Hem Bağdat'ta hem Erbil'de faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerin çerçevesi iki başlıkta toplanabilir. Biri terörle ortak mücadele, ikincisi de ekonomik konularda, yatırım konularında, bölgenin huzura kovuşması konusunda daha fazla çalışmak." 

"Özellikle terör konusunda şunları söylemekte fayda var. Hem DAEŞ, hem PKK hem de FETÖ sadece Türkiye'nin değil Irak ve Suriye'nin de meselesidir. Biz Suriye'de kuzey sınırımızda DAEŞ'a karşı bir operasyon sürdürüyoruz. Ortak amacımız bu sapık örgütü kontrol altına almak. Bu konuda uluslararası camia daha çok destek vermelidir."

"DAEŞ'in yerinden ettiği insanlara siz büyük destek veriyorsunuz."

"PKK'NIN ŞENGAL BÖLGESİNDE YUVALANMASI KABUL EDİLEMEZ"

"PKK'nın Irak topraklarından ülkemize gerçekleştirdiği saldırılar asla kabul edilemez. Bu konuda gereken neyse hepsi sonuna kadar yapılacak. Bu terör örgütünün batıya doğru yayılması, Şengal bölgesinde yuvalanması da asla ve asla kabul edeceğimiz bir şey değildir.""PKK'nın Şengal'deki varlığı bir güvenlik meselesidir. Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda sizin de güvenlik meselenizdir. Irak'ın da, Merkezi Hükümetin de aynı şekilde bir güvenlik meselesidir. O bakımdan burada müşterek bir çalışmaya ihtiyaç var. Bunu Avrupalı ve Amerikalı dostlarımıza da anlatıyoruz."

FETÖ OKULLARININ KAPATILMASI 

"Erbil'deki FETÖ okullarının kapatılması konusunda verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Bizim buradaki hassasiyetimiz çok açık; öğrencilerin zarar görmemesi ama bunların sahibi, yöneticisi olan terör örgütü elemanlarının tasfiye edilmesi."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...