Yılmaz: Hayırcıları da ikna edeceğiz

Düzenleyen:
Yılmaz: Hayırcıları da ikna edeceğiz

POLİTİKA Haberleri

“CHP gerek AK Parti’nin gerek diğer evet diyen partilerin tabanının kafasını karıştırmak için farklı bir strateji izliyor.”

Haber Merkezi ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin halk oylaması çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Referandumun bir genel seçim olmadığına dikkat çeken Yılmaz, özetle şunları söyledi:
ŞİRİNLİK PEŞİNDE: Özellikle ana muhalefet partisi paketin içeriğini gölgelemeye çalışıyor. İçeriğini halkın bilgisinden kaçırmaya çalışıyorlar. Rejim tartışması gibi hiçbir şekilde geçerli olmayan tartışmalarla dikkatleri paketin içeriğinden başka alanlara yönlendirme gayretindeler. CHP gerek AK Parti’nin gerek diğer evet diyen partilerin tabanını kafasını karıştırmak için farklı bir strateji izliyor. Daha şirin bir görüntü sergilemeye çalışıyor. Ama Meclis’teki tavrını hatırlatmak istiyorum.
GÜÇLÜ BİR PAKET: Biz paketin içeriğine güveniyoruz. Güçlü bir paket olduğundan içerik itibariyle de halkımızın büyük oranda destek vereceğine inandığımız bir paket var. Dolayısıyla temel stratejimiz bu içeriği en yaygın şekilde toplumumuza ulaştırmak. Saha henüz tam anlamıyla ısınmış değil. Evetleri pekiştirmek hayır diyenleri ikna etmek için yoğun bir gayret içinde olacağız.  Bütün partilerin tabanlarını hedef bir seçmen kitlesi olarak görüyoruz. Bu bir partiler arası seçim değil.  Biz bütün tabanlara dönü çalışmalarımızı yapacağız.

BIÇAK SIRTI DEĞİL: Evetin önde olduğunu biliyoruz. Biz hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmak  durumundayız. Toz pembe tablolar çizip kendimizi tembelliğe itmeden çalışmak durumundayız. Bıçak sırtı bir durum görmüyoruz. Ne bıçak sırtı ne bizi rehavete sevk edebilecek bir durum. Bu ikisinin ortasında bir konumlanmayı daha uygun buluyoruz.

MHP İLE ORTAK MİTİNG?: MHP ile amaç birlikteliğimiz var. İki partide yeni sistemi destekliyor. Amaç birliğinin getirdiği diyalog, ortak faaliyetler de mümkün elbette. 
4 BAŞLIK ÖNDE: Temel yaklaşımımız bilgilendirici ve pozitif bir kampanya yapacağız.  Dört başlık ön plana çıkacak. Vesayetin ortadan kalkması demokrasinin kökleşmesi. İkincisi kalkınma ve refahla ilgili. İstikrar ve güven hızlı kalkınmanın anahtarıdır. Üçüncü boyut ise içerdeki huzur ve dirliği pekiştirmek. Son başlık ise uluslararası alanda. Bu dönemde Türkiye’nin güçlü olması lazım.  Güçlü bir Türkiye için ise güçlü bir yönetime ihtiyaç var.
YARGI GÜÇLENİYOR: Yeni sistemde cumhurbaşkanlığının tüm işlemleri yargı denetimine açılmış oluyor. Yargının konumu güçlendiriliyor.  Bir daha yargı içinde FETÖ tipi çeteleşmeler olmasın, ideolojik kamplaşmalar olmasın diye gerekli tedbirler alınıyor.
KÖPRÜ GÖREVİNDE: Partili cumhurbaşkanlığı kötü bir şey değil. Partiler halkla devlet arasında köprüdür. Partili olan yöneticiler ortak akla daha fazla yaslanırlar. Çok partili düzende partili olmak güzel bir şey. Üye olarak genel başkan olarak partide olabilir.  

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...