HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Evet, Referandum, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir. Çünkü cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak soruları yanıtladı.

Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu sistem zaten temsilde adaleti, yönetimde istikrarı getiriyor. Ayrıca bir şeye lüzum yok." diyen Yıldırım, "İstikrarı sağlamak amacıyla baraj yüksek tutulmadı mı? Şimdi artık bu istikrarı sandıkta vatandaş sağlıyor. Dolayısıyla birtakım barajlarla istikrarı garanti altına almak ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bu yüzden barajla ilgili bir düzenleme yapılabilir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması
Yıldırım, şöyle devam etti:

"Milletvekillerinin hangi usullerle seçileceği, hangi yöntem olacağı konusu da oturulup konuşulacak, bir partinin vereceği karar değil ama biz AK Parti olarak buna açığız. Oturup bütün partilerle konuşacağız, makul bir noktada buluşursak bu değişikliği de yaparız. Bu, yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir parçası değil, bunun dışında anayasa konusu olmadığı için hemen 16 Nisan'dan sonra oturup konuşalım bu işi, biz hazırız"

"Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün GS üyeliğinden çıkarılması"
Başbakan Yıldırım, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray üyeliğinden çıkarılması ile ilgili olarak da "Her camiada yanlış adamlar olabilir. Galatasaray camiası yıllarca yüzümüzü ağartmış bir kulüptür. Dolayısıyla buradaki birtakım kişilerin, birtakım marjinal, muhalif grupların yaptığı yanlışları, çiğlikleri kulübe, 100 yıllık mazisi olan kulübe mal etmek haksızlık olur." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...