Bakan Kılıç: FETÖ, öğrencileri yıllarca istismar etti

Düzenleyen:
Bakan Kılıç: FETÖ, öğrencileri yıllarca istismar etti

POLİTİKA Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ’nün gençlerimizi nasıl istismar etmeye çalıştığının görüldüğünü belirterek “Umutlarımızı bizden çalmak isteyen şer şebekelerinin gençlikten uzak tutulmasını sağlamak Bakanlığımızın esas görevidir” dedi.

Damla Peker ANKARA

Bakan Kılıç, gazetemize yaptığı açıklamada, ülkenin 15 Temmuz gecesinde tarihinin en zorlu sınavlarından birini verdiğini söyledi. FETÖ’cü çetenin düzenlediği alçakça darbe girişimine şahit olan Türkiye’nin 16 Temmuz sabahına bu hain saldırıyı bertaraf etmiş ve başı dik bir şekilde uyandığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

Yıllar boyu sinsice devletin kılcal damarlarına sızan ve 15 Temmuz gecesi millete öldürücü darbelerini indirmeye çalışan FETÖ’nün gençlerimizi, öğrencilerimizi insan malzemesi olarak nasıl istismar etmeye çalıştığı görülmüştür. Anne babaların gözbebeği, ümitlerini bağladığı ve yarınımızın emanetçisi olan evlatlarımızı, üniversite hayatında mağdur etmemek; onların ihtiyaçlarını kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlere fırsat vermemek temel motivasyonumuzdur. Bu sebeple öğrencilerimize sağladığımız kredi ve burs imkânları iktidara geldiğimiz günden bu yana yüzde 789 oranında artırıldı. Yine aynı maksatla KYK bünyesindeki yurtlarımızın kapasitesi de son üç yılda iki katına çıkarıldı. Gençlik; sadece bugünün değil, yarının Türkiye’sinin de temel taşıdır. Gelecekte biz bu ülkeyi gençlerimize emanet edeceğiz. Biz her zaman bu şuurla yaklaşarak gençliğe yönelik atılımlar gerçekleştireceğiz. Umutlarımızı bizden çalmak isteyen şer şebekelerinin gençlikten uzak tutulmasını sağlamak Bakanlığımızın esas görevidir. Gençlerimizi bir tuzağın içine çekmek isteyen art niyetli yapı ve oluşumlara fırsat vermemek için burs ve yurt imkânlarımızı çoğaltmaktayız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...