Erdoğan'dan vekillere: Yorulan varsa kenara çekilsin

Düzenleyen:
Erdoğan'dan vekillere: Yorulan varsa kenara çekilsin

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı, vekillerini 2019 seçimleri konusunda uyararak “Kibirli olmayın, tevazu gösterin. Teşkilatla kavga etmeyin. Yorulan varsa kenara çekilsin” dedi.

 Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis tatili öncesinde genel merkezde topladığı AK Partili milletvekilli ve bakanlara önemli uyarılarda bulundu. 2019 seçimlerinin bir dönüm noktası olacağına dikkati çekti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, edinilen bilgilere göre Erdoğan şu mesajları verdi:
DEFORMASYON HASTALIĞI:  2019 seçimlerine odaklanmamız lazım. Artık iktidar olmak kolay olmayacak. Çok önemli bir sınava hazırlanıyoruz. O sebeple herkes çok daha fazla çalışmalı. Profesyonel deformasyon hastalığı diye bir şey vardır. Uzun vadeli bu işleri yapanlarda metal yorgunluğu oluşuyor. Vatandaşla ilişkilerde mekanik yapı oluşması, insan duyarlılığının kaybolması ile birlikte siyasette geri gidiş başlar. Bizim bu hastalığa kapılmamamız lazım. Kibirli olmayacağız. Milletle içiçe olacağız. Meclis tatile giriyor. 3-5 gün dinlenin ve hemen sahaya inin. Bizim için tatil milletle beraber olmaktır. Milletin arasında olun. Biz milletle iç içe olurken, bunu bir görev gibi görürsek olmaz. Tam tersine bu zaten bizim yaşam tarzımız olmalı.
YABANCI YATIRIMCILAR:  Sayın Başbakan Alman yatırımcılarla görüşüyor. Gerekirse ben de bir araya geleceğim. Almanya, OHAL’in yatırımların önünde bir engel olduğuna dair algı oluşturuyor. OHAL bahanesiyle yatırımları kaçırma hamlelerine karşı tedbir alıyoruz. OHAL’ın yatırımlar için bir engel olmadığını göstereceğiz. Zamanı geldiğinde OHAL’i ortadan kaldıracağız. OHAL tamamen teröre yöneliktir. Başından beri de böyle. Terörle mücadele için buna ihtiyaç var.
SURİYE’DEKİ GELİŞMELER:  Suriye’deki gelişmeler konusunda Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda gereken neyse yapıyoruz. Sahada olmazsan karar mekanizmalarında yer alamazsın. YPG’nin ismini SDG diye değiştiriyorlar. Ha Ali, ha Veli, ikisi de terör örgütü. Bizi ikna edemezler. Müttefiklerimize güvenimiz giderek zayıflıyor. Biz kimseyle kavga etme niyetinde değiliz. Ama tehdit gelirse de bunu sakin karşılamayız. Türkiye’ye yönelik oyunları biliyoruz ve bu oyunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

TEŞKİLAT VARSA SİZ VARSINIZ... 
Zaman zaman teşkilatlarda ve belediyelerde tartışmalar, hoş olmayan diyaloglar oluyor. Kesinlikle teşkilat kavgalarına ve çekişmelere izin vermeyeceğim. Belediyelerle teşkilatlarla iyi geçinin. Teşkilatlara saygı esastır. Çünkü teşkilat varsa, milletvekili ve belediye başkanlığı vardır. 2019 bir dönüm noktası olacaktır. O nedenle, bu yolda yorulan varsa kenara çekilsin, yerini başka arkadaşlara bıraksın. Ben milletimle olmaya devam edeceğim. Ben bu yoğunluğumla herkese zaman ayırmaya çalışıyorum. Kibirle büyüme olmaz, herkese tevazu göstereceğiz. Bizi bugünlere de bu tevazuumuz getirdi.
Bu bir bayrak yarışıdır. Giden arkadaşlarıma bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelenlerin de canla başla hizmete devam etmesini bekliyorum.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...