Yerli morfin ruhsat aldı

Yerli morfin ruhsat aldı

SAĞLIK Haberleri

Maliyeti yüksek sentetik ağrı kesiciler yerine uygulanacak, etki düzeyi yüksek, yan etki bildirimi ise en az olan yerli morfin sülfat tablet, ruhsat aldı.

Maliyeti ve yan etkileri yüksek sentetik ağrı kesiciler yerine uygulanacak, etki düzeyi yüksek, yan etki bildirimi ise en az olan ilk yerli morfin sülfat tablet", ruhsat aldı.Özellikle kanser gibi hastalıklarda karşılaşılan ağrıların sadece morfin tabletler ile kesilebildiğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "En yan etkisiz, en ucuz ve en etkili tedavi morfin tablettir. Ancak, bu Türkiye'de bulunamıyordu. Maliyeti çok ucuz olduğundan ithal de edilemiyordu. Firmaların kar marjı çok az olunca getirmiyorlardı. Hacettepe olarak, bunun ülkemize karşı bir sorumluluk olduğunu düşünerek Sağlık Bakanlığı ile proje geliştirdik ve üretimi gerçekleştirdik" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...