Zeynep bebek genetik testle geldi

Düzenleyen:
Zeynep bebek genetik testle geldi

SAĞLIK Haberleri

Hamurcu çifti, ülkemizde ilk kez uygulanan “Kantitatif PCR Genetik Testi” ile üçüncü bebekleri Zeynep’i sağlıkla kucaklarına aldılar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Daha önce 2 çocuğu genetik bir hastalıkla dünyaya gelen Samsunlu Fatma ve Ali Osman Hamurcu çifti, ülkemizde ilk kez uygulanan “Kantitatif PCR Genetik Testi” ile üçüncü bebekleri Zeynep’i sağlıkla kucaklarına aldılar. Teyze çocukları olan Hamurcu çifti, tüp bebek tedavisi sırasında yapılan genetik testle ikinci denemede sağlıklı çocuk sahibi oldular. Bu testle 23 çift kromozomun incelenebildiğini söyleyen Dr. Hakan Özörnek, “Tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyolardan 5. günde birkaç hücre alıyoruz. 23 çift kromozomu inceliyoruz. Genetik bozukluğu 4 saatte tepit edebiliyoruz. 46 kromozom varsa embriyonun sağlıklı olduğunu düşünüp transfer ediyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...