Anestezisiz bel ameliyatı

Anestezisiz  bel ameliyatı

SAĞLIK Haberleri

Genellikle ileri yaş grubunda görülen bel ve kalça kireçlenmesi tedavisinde, bele platin konulması ameliyatının artık bayıltmadan anestezisiz yapılabiliyor.

Ziyneti KOCABIYIK
Özellikle risk grubundaki hastalarda bu ameliyatın sadece belden aşağısının uyuşturularak yapıldığını söyleyen Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, “Halk arasında platin ameliyatları olarak tarif edilen ‘spinal füzyon ameliyatları’ genellikle ileri yaş grubundaki belde kireçlenmelerin çok aşırı olduğu, dar kanalın olduğu hastalarda yapılıyor. Belden aşağısının uyuşturulma tekniğini bir süredir bele platin konulması ameliyatlarında da kullanmaya başladık. Böylece hastaları genel anestezi sebebiyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan koruyoruz. Bu hastalar hastanede çok kısa yatıyorlar. Böylece cerrahi branşlarda çok sık rastlanabilen hastane enfeksiyonları riski de ortadan kalkıyor” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...