Göz damlası kullanırken dikkat

Düzenleyen:
Göz damlası kullanırken dikkat

SAĞLIK Haberleri

Göz damlasının yanlış kullanımının tedavinin yetersiz kalmasına yol açabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Özgür Yağız, bu problemin özellikle glokom adı verilen göz tansiyonu hastalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Opr. Dr. Özgür Yağız, damlanın doğru kullanım şeklini şöyle tarif etti:  "Göz damlası kullanan hastaların bazıları damlayı damlatıp hemen başını kaldırıyor. Bu sırada damlanın tümü göze etki etmiyor. Oysa kafayı geriye atıp damlayı damlattıktan sonra gözyaşı kanallarının olduğu bölgeye parmakla bastırılarak 2 dakika bu şekilde beklemek gerekiyor. Bu şekilde damlatma yapıldığında, göz damlası tam olarak tedavi sağlayacaktır. Günde üç damla verdiğimiz göz tansiyonu hastalarından bazıları damlayı uygun damlatamadığı için, tansiyonları yüksek seyredip ameliyata kadar gidebiliyorlar” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...