Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık Bakanlığı: Tedavisi de aşısı da yok

Düzenleyen:
Sağlık Bakanlığı: Tedavisi de aşısı da yok

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, 'zika virüs hastalığı'na karşı, Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'ya seyahat edeceklere uyarıda bulundu. Açıklamada, 'Hastalığın özgün bir tedavisi bulunmadığı gibi önleyici bir aşısı da yoktur' denildi.

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da 'zika virüs hastalığı'nın görüldüğünün ve yayılmaya devam ettiğinin bildirildiğini hatırlatarak bölgedeki ülkelere seyahat edecekler için uyarıda bulundu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Hastalığın özgün bir tedavisi bulunmadığı gibi önleyici bir aşısı da yoktur. Enfeksiyondan korunmak için hastalığın görüldüğü bölgelerde sivrisinek ısırıklarından korunmak esastır" denildi.

'SİVRİSİNEK' UYARISI

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 'zika' virüsünün özellikle gebelere bulaştığında doğacak bebeklerde ciddi anomalilere sebep olduğu belirtilerek hastalığın tedavisinin bulunmadığı vurgulandı.
Enfeksiyondan korunmak için hastalığın görüldüğü bölgelerde sivrisinek ısırıklarından korunmanın esas olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Dünya Sağlık Örgütü, Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da Zika Virüs Hastalığı görüldüğünü ve yayılmaya devam ettiğini bildirmiştir. Zika Virüsünün özellikle gebelere bulaştığında doğacak bebeklerde ciddi anomalilere sebep olduğu tespit edilmiştir. Yenidoğanlarda beynin yetersiz gelişimine yol açabilen mikrosefaliye (küçük kafa) neden olabilmektedir. Bakanlığımız Zika Virüsün görüldüğü bölgedeki ülkeleri yakından takip etmekte, bölgeye seyahat edecek vatandaşlarımızı, özellikle gebeleri 7/24 hizmet veren Alo Seyahat Sağlığı Danışma Hattından (444 77 34) ve Seyahat Sağlığı Merkezlerinden bilgilendirmektedir.

Sivrisineklerden insanlara bulaşan Zika Virüsü Hastalığı ateş, baş ağrısı, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunmaktadır. Hastalığın özgün bir tedavisi bulunmadığı gibi önleyici bir aşısı da yoktur. Tedavisinde ise istirahat, sıvı alımının arttırılması, ateş düşürücü ve ağrı kesiciler önerilmektedir. Tüm virüs enfeksiyonlarında olduğu gibi antibiyotiklerin virüse herhangi bir etkisi yoktur. Enfeksiyondan korunmak için hastalığın görüldüğü bölgelerde sivrisinek ısırıklarından korunmak esastır. Klimalı, sivrisineklerden korunmuş mekanlarda kalmaya özen gösterilmeli, açıkta kalan cilt için sivrisinek kovucular kullanılmalıdır. Kapalı giysiler (uzun kollu gömlek ve uzun pantolon gibi) giyilmelidir. Ayrıca konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünün yeni salgın hastalık bildirimleri de Seyahat Sağlığı internet sitesinde yayınlanmaktadır"

(DHA)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...