Manken hastalığı öldürüyor

Düzenleyen:
Manken hastalığı öldürüyor

SAĞLIK Haberleri

Halk arasında “manken hastalığı” olarak bilinen ‘’anoreksiya nervoza’’ hastalığı ölüme varan sağlık problemlerine yol açıyor.

Özellikle ergenlik dönemindeki genç kızların filmlerde gördüğü mankenler ve oyunculardan etkilenerek onlara benzemeye çalıştıklarını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabri Hergüner, “Yeme bozukluğuyla kendini gösteren bu ruhsal rahatsızlığa sahip kişiler, sürekli kilo vermek için çaba gösteriyorlar. Yediklerini kusuyorlar. Bu genç kızlar tedavi edilmediklerinde ölüm riskleri sağlıklı yaşıtlarına göre 50 kat daha fazla oluyor” dedi. 
Ergenlik döneminde “masum” bir diyetle başlayan hastalığın ilerlediğinde durdurulamadığını aktaran Doç. Dr. Hergüner, aşırı zayıflığın, bağışıklık sistemini zayıflattığını, hastalıklara karşı direnci azalttığını, vücut fonksiyonlarını bozduğunu, kronik yorgunluk ve halsizliğe neden olduğunu kaydetti.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...