Palm yağından yasaklanan ürün yok

Düzenleyen:
Palm yağından yasaklanan ürün yok

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı bir televizyon programında son günlerde kanser yaptığı iddiasıyla gündeme gelen Palm yağı içeren ürünlerle ilgili araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA)’nın bu maddenin risk düzeyi için daha ileri araştırmalar yapılması kararını verdiğini söyleyen Akdağ “Şu anda hem EFSA hem de Dünya Sağlık Örgütü’nün Palm yağına ilişkin bir kısıtlama kararı yok ama bu maddenin  riskli olabileceği ve çalışmaların sürmesi gerektiği belirtiliyor. Biz de Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız bünyesinde kurulan bir komisyonla bu konuyu araştırıyoruz. Şu anda ülkemizde  yasaklanan ya da kısıtlanan bir ürün yok” dedi. Vatandaşları trans yağlar ve kızartma ürünler konusunda ikaz eden Bakan Akdağ “Bugün risk görülmeyebilir ama gelecekte ne olacağını bilemeyiz. O yüzden vatandaşların tabii ürünleri tüketmelerini öneriyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...