Tiroide yakma tedavisi

Düzenleyen:
Tiroide yakma tedavisi

SAĞLIK Haberleri

Antalya’da gerçekleştirilen 12. Girişimsel Radyoloji Yıllık Toplantısı’nda paylaşılan yeni gelişmelerden biri de tiroid nodüllerinin radyofrenaks dalgaları ile yakılarak tedavi edilmesi oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Toplumda her 10 kişiden 3-4’ünün boynunda tiroid bezinin şişmesine bağlı olarak gelişen tiroid nodülü bulunduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Cem Yücel “Kötü huylu tiroid nodüllerinin tek tedavisi, cerrahi ile çıkarmak ancak günümüzde tiroid bezinin iyi huylu tümörleri de ameliyatla tedavi ediliyor. Bu yüzden çok sayıda gereksiz ameliyat yapılıyor” dedi. Bütün dünyada karaciğer başta olmak üzere böbrek, akciğer, kemik ve memenin iyi ve kötü huylu tümörlerinin tedavisinde kullanılan yakma tedavisinin bir süredir iyi huylu tiroid tümörlerine de yeni bir yöntem olarak uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Yücel “Radyofrekans yönteminde büyük bir kesi yapılmadığı için boyunda ameliyat izi kalmaz. Kanama riski çok düşüktür. Ses tellerine zarar verilmesi sonucu ses kısılması cerrahiye oranla çok daha az gelişir. Genel anestezi gerekmez ve  operasyon en çok yarım saat sürer” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...