Dülger: Karaciğer sirozu teşhisine yeni test

Düzenleyen:
Dülger: Karaciğer sirozu teşhisine yeni test

SAĞLIK Haberleri

Karaciğer sirozu artık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan bir çalışma ile hastaneye yatmadan basit bir testle yakalanabilecek.

Ziyneti Kocabıyık

Karaciğer sirozu artık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan bir çalışma ile hastaneye yatmadan basit bir testle yakalanabilecek.  3,5 yıllık araştırma ile karaciğer sirozunun ağırlık derecesini şu anda kullanılandan daha basit bir testle belirlenebileceğini ortaya çıkardıklarını  söyleyenYüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Cumhur Dülger “Yaptığımız çalışmaya göre daha önce 150 liraya mal olan MELD skorunun yerini Brucella teşhisinde de kullanılan ve sadece 5 liraya mal olan Wright testi alacak. Wright testi arazide de çok rahat kullanılabilir. Alan taramalarımızda hastanın hastaneye gelmesine gerek kalmayacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...