HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

‘Tester’lardaki tehlike

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
‘Tester’lardaki tehlike
Tester, Haber

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sizden önce kimin kullandığını bilmediğiniz tester kozmetikler hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Kozmetik ürün satışı yapılan mağazalarda deneme amaçlı yüzlerce ürün var, “deneyin, görün” diye... Ancak ‘tester’ denilen bu ürünler sağlığı tehdit ediyor. Kremden ruja, rimelden fondötene kadar sayısız ürün, gribal enfeksiyondan deri hastalıklarına kadar birçok riske davetiye çıkarıyor. Ruju elinize bile sürseniz risk var. Bahçeşehir Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Gökdemir, dev markalara “Tester tek kullanımlık olmalı” tavsiyesini iletirken, hanımlara ‘tester’lardaki tehlikeyi anlatıyor:
¥ Sizden önce ürünü kullanan kişinin bulaşıcı bir hastalığı, cilt rahatsızlığı bulunabilir. Sağlıksız kişilerden tester ürüne geçen hastalıklar, uçuk gibi viral enfeksiyonlar, bakteriler ve hatta hepatite bile çok kolay yakalanabilirsiniz.
¥ Bazı ürünlerde koruyucu ve renk veren maddeler var. Yaşlanma karşıtı ürünlerde vitamin ve mineraller bulunuyor. Bunlar temasa uğradığında, defalarca kere açılıp kapandığında bozulabilir. Bozuk ürünü cildinizle temas ettirdiğinizde tahriş ve egzamaya sebep olabilir. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...