HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kalça kırığı en çok erkekleri öldürüyor

Düzenleyen: /
Kalça kırığı en çok erkekleri öldürüyor
Kemik Kütlesi, Haber

SAĞLIK Haberleri

Kemik kütlesinin azalmasına bağlı oluşan, kemik erimesi olarak da bilinen osteoporozun, kırık riskini artıran önemli bir sağlık problemi olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Fevzi Balkan, kadınlarda görüldüğü düşünülen osteoporozun erkekleri de etkilediğini belirterek “Erkeklerin kalça kırığı sonrasında ölüm oranı kadınlara göre 2-3 kat daha fazladır. Sigara içmek, düşük kalsiyum ve D vitamini alımı, az hareket etmek, zayıf olmak, ailede kemik erimesi olması hastalık riskini artırmaktadır” dedi.

Kemik kütlesinin azalmasına bağlı oluşan, kemik erimesi olarak da bilinen osteoporozun, kırık riskini artıran önemli bir sağlık problemi olduğunu söyleyen  Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Fevzi Balkan, kadınlarda görüldüğü düşünülen osteoporozun erkekleri de etkilediğini belirterek “Erkeklerin kalça kırığı sonrasında ölüm oranı kadınlara göre 2-3 kat daha fazladır. Sigara içmek, düşük kalsiyum ve D vitamini alımı, az hareket etmek, zayıf olmak, ailede kemik erimesi olması hastalık riskini artırmaktadır” dedi.
Osteoprozun genellikle ilk kırığa kadar hiçbir belirti vermediğine dikkat çeken Prof. Dr. Balkan “Osteoporoz veya osteopeni (orta düzeyde düşük kemik kütlesi) olan kişilerin yaklaşık yüzde 20’si erkeklerdir. Yaşı 50 ve üzeri olan erkeklerde ömürleri boyunca osteoporoza bağlı kırık ihtimali yüzde 13 ila yüzde 30 arasındadır. Kırıklar sıklıkla kalça, omurga ve el bileğinde gerçekleşir. Erkeklerin kalça kırığı sonrasında ölüm oranı kadınlara göre 2-3 kat daha fazladır” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...