HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehir hastanesinde devletten 'garanti' parası çıkmayacak

Düzenleyen: /
Şehir hastanesinde devletten 'garanti' parası çıkmayacak
Şehir Hastanesi, Haber

SAĞLIK Haberleri

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, işletmecilere verilen “Yüzde 70 garanti”sinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını bu yüzden devletin cebinden para çıkmayacağını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

“Şehir hastanelerinde hasta garantisi değil, işlem ve hizmet var” diyen Kavuncu, “Yatak doluluk oranına göre yatmayan hasta sayısı ya da polikliniğe gelmeyen hasta kadar tamamlayıcı bir ödemenin yapılması mümkün değil. Yüzde 70 işlem hacmi garantisi verilenler görüntüleme, laboratuvar, fizik tedavi gibi tıbbi hizmetler ile çamaşır, sterilizasyon gibi destek hizmetleridir. Bu garanti sayısı da nihai ihale sözleşmesinin imzalandığı tarihte o hastanede gerçekleşen tetkik ve hizmet miktarının yüzde 70’i olarak belirleniyor. Bugün inşaatı devam eden Ankara Şehir Hastanelerinde yüzde 70 garantiye esas alınan sayı 2012’de o hastanelerde gerçekleşen sayı. O tarihten bu yana nüfusun artışını da dikkate alırsak günümüzde bu rakamın altında kalınması, devletin cebinden boşuna bir para çıkması söz konusu değildir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...