Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’de elektronik reçete tuttu

Düzenleyen:
Türkiye’de elektronik reçete tuttu

SAĞLIK Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2012 yılında uygulamaya başlattığı elektronik imzalı e- reçete sistemi kullanım oranlarının haritasını çıkardı.

Damla Peker ANKARA 
Türkiye’deki genel reçete kullanımı günde 1 milyon 500 bin ile 1 milyon 600 bin arasında değişiyor. Hem sahte reçetenin önüne geçmek, hem kâğıt israfını azaltmak hem de eczacıların mağduriyetlerini gidermek için hayata geçirilen e- reçete yazılma oranı Türkiye genelinde bu yıl yüzde 84’e yükseldi. Bu uygulamayı en yoğun kullananlar aile hekimleri ve özel hastaneler oldu. Aile hekimliklerinin elektronik ortamda yazdıkları reçetelerin oranı yüzde 97 iken; özel hastanelerin yüzde 90. Özel hastanelerin oranının düşük olmasının nedeninin acillerden yazılan manuel kâğıt reçeteler olduğu belirtildi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan elektronik imzalı e-reçete sistemine geçildikten sonra, eczanelerde reçeteyi sisteme işlerken harcanılan zamanı, vatandaşlara ilaç danışmanlığı hizmeti olarak değerlendirdiklerini belirtti.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...