HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Perakende devi sağlık arşivini bileğe yükleyecek

Düzenleyen: /
Perakende devi sağlık arşivini bileğe yükleyecek
Bileklik, Haber

SAĞLIK Haberleri

ABD merkezli perakende satış mağazaları zinciri Walmart, kişilerin sağlık durumlarının depolanması için geliştirilen bir blok zinciri teknolojisinin patentini aldı.

Walmart’ın geliştirdiği ve “Kişinin giyilebilir bir araç üzerinde blok zinciri sisteminde kayıtlı sağlık kayıtlarını elde etme” isimli patentinde, ideal olarak bir bileklik olması planlanan ve kişinin sağlık kayıtlarını blok zinciri sisteminde kaydeden giyilebilir bir aracın acil durumlarda oldukça kullanılabilir olduğu belirtiliyor.
Radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma metodu olan Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) ve biyometrik imza ile ise acil bir durumda kişinin giyilebilir aracının taranacak ve sağlık kayıtlarına ulaşılmasına izin veren bir kişisel ve bir de halka açık bir şifreye ulaşılabilecek. Patente göre, söz konusu kişisel şifrenin açılması için ise hastanın göz, parmak izi veya yüzü gibi bir biyometrik özeliğinin görüntüsü alınacak ve şifre çözüldüğünde kişinin blok zinciri sistemi üzerindeki sağlık kayıtlarına ulaşılabilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...