Mavi bebek ikizine kavuştu

Düzenleyen:
Mavi bebek ikizine kavuştu

SAĞLIK Haberleri

Mavi bebek (fallot hastalığı) teşhisi konulan ve akciğer atardamar kapağı tam yapışık olarak dünyaya geldiği için vücudunda morarmalar olan 1,5 yaşındaki Melis, geçirdiği 2 anjiyo ve 2 ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu. Pınar ve Mustafa Güngör çiftinin ikiz bebekleri olan Melis ve Melisa, geçen yıl haziran ayında prematüre olarak dünyaya geldi.

Bir tür kalp hastalığı olan fallot hastası ( Mavi bebek) olarak dünyaya gelen Melis, tek yumurta ikizi kardeşi Melisa gibi gelişemeyince, kalbinin ortasında büyük bir delik ve akciğer atardamar kapağında tam yapışıklık olduğu ortaya çıktı. Yaşından dolayı hemen ameliyat edilemeyen Melis, doğumundan sonra Okan Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz tarafından tedavi altına alınan Melis’in ameliyat olabilmesi için kilo alması beklendi. Doğumundan sonra 3 ay yoğun bakımda kalan Melis, ilaç tedavileriyle 2 buçuk kiloya ulaşınca önce anjiyo sonra da ameliyat oldu. Morarması devam eden Melis’in ikinci açık kalp ameliyatında akciğer atardamar kapağı tekrar genişletildi. Ardından akciğer atardamarına stent takılan 1,5 yaşındaki Melis, artık kendi kendine oturabiliyor hatta ikizi Melisa ile oyun oynayabiliyor. AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...