Trabzonspor Ersun Yanal'ın siftah maçında Galatasaray'ı dağıttı

Trabzonspor Ersun Yanal'ın siftah maçında Galatasaray'ı dağıttı

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer Medjani'nin 2 ve Yusuf Erdoğan'ın usta işi golüyle üç büyükler önündeki 945 günlük galibiyet özlemine son verdi

Süper Lig'in 10. haftasında G.Saray ile Trabzon'un randevusundan 3-0 galip ayrılan Karadeniz ekibi, tam 3 yıl sonra İstanbul'dan üç puan çıkardı. F.Bahçe'den ayrıldıktan sonra lige Trabzon'un başında geri dönen Ersun Yanal, fazla çalışma fırsatı bulamadığı oyuncularla maça başlarken, G.Saray Teknik Direktörü Prandelli, yine herkesi şaşırttı. Hiçbir maça aynı 11'le çıkmayan İtalyan teknik adam, Trabzon karşısında da Sneijder'le Semih'i yedek bekletti. Daha ilk dakikalarda kontrolü ele alan G.Saray, Olcan ve Sabri'yle etkili olmaya çalıştı. 10'da Melo'nun düşürülmesiyle kazanılan frikiği Burak dışarı attı. 14'te kontraya çıkan bordo-mavililerde, Yusuf'tan önce savunma araya girdi. 15'te Melo çıkardı, Hakan Balta kötü vurdu. Hemen ardından Olcan karşı karşıya pozisyonda G.Saray'ı bir golden etti. 17'de Musa, Burak'ı ceza sahası çizgisinde düşürdü, Selçuk'un şutu az farkla dışarı gitti. Dengeyi sağlayan Trabzon, G.Saray kalesinde tehlikeli olmaya başladı. 21'de Özer ortaladı, Yusuf dokunamadı. 24'te önce Constant andından Bosingwa ile pozisyona giren Trabzon, devre biterken Özer'le direğe takıldı.
Yusuf Erdoğan'dan müthiş gol
G.Saray ikinci yarıya Umut'la başlarken, Trabzon Salih'le Fatih Atik'i değiştirdi. 52'de Olcan'ın plasesi dışarı giderken, Sneijder'in ısınmaya çıkması Arena'nın tribünlerini ayağa kaldırdı. 58'de Cardozo vurdu, Yekta'nın eline çarpan topta Trabzonlu oyuncular penaltı bekledi ancak devam eden pozisyonda gelen ortaya Medjani müthiş vurdu: 0-1. Yekta-Sneijder değişikliğine giden G.Saray, 61'de Umut'la beraberlik şansını değerlendiremedi. 67'de Sneijder vurdu, Fatih iyi yer tuttu. Sakatlıklar sebebiyle soğuyan oyunu Cardozo'nun şutu hareketlendirdi. Orta alandaki üstünlüğünü devam ettiren bordo-mavililer, 76'da farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Özer'in kullandığı kornerde, Papadopoulos ön direkten arkaya aşırdı, Medjani boş kaleye yuvarladı: 0-2. Arena'nın tribünleri Prandelli istifa tezahüratıyla inlerken, 86'da Yusuf Erdoğan müthiş bir gole imza attı. Kendi sahasından kaptığı topla G.Saray savunmasını ipe dizen genç oyuncu, Muslera'nın solundan topu filelere gönderdi ve maçın skorunu tayin etti: 0-3.

Prandelli, formda isimleri kulübeye çekti

Şaşırtan rotasyon


Sneijder, Semih ve Hamit'e ilk 11'de yer vermeyen İtalyan çalıştırıcı, yenilginin mimarı oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, zorlu Trabzonspor maçının ilk 11'inde farklı tercihlere yönelirken, Sneijder, Semih Kaya ve Hamit Altıntop'u yedek soyundurarak şaşırtan bir rotasyona imza attı. Üç futbolcuyu, Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü oynanacak olan Anderlecht karşılaşmasına saklayan İtalyan çalıştırıcı bir anlamda yenilginin mimarı oldu. Kadrolar okunurken futbolcuların ismini haykıran Galatasaray taraftarı, Prandelli'nin isminde sessiz kalıp tepkilerini dile getirdi. Karşılaşmanın 55. dakikasında sarı-kırmızılı tribünler "Sneijder" diye tempo tuttu. G.Saray'ın golü yemesinin ardından Hollandalı yıldız oyuna dahil oldu. Bizim için Süper Lig daha önemli diyen Prandelli'nin Sneijder, Semih ve Hamit'i, Şampiyonlar Ligi maçı olan Anderlecht'e saklaması kafalardaki soru işaretlerini de artırdı.

Constant sakatlandı: nbsp;Trabzonspor farklı galibiyete sevinirken Constant'a üzüldü. Ayak bileğinden sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kalan Gineli oyuncunun dış yan bağında yaralanma tespit edildi. Kulüpten yapılan açıklamada futbolcunun durumunun bugünkü kontroller sonrası netleşeceği öğrenildi. nbsp;

TURGAY SAKARYA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...