Trabzonspor iki maçta ayağa kalktı

Trabzonspor iki maçta ayağa kalktı

SPOR Haberleri

Ligde Galatasaray'a, Avrupa'da ise Metalist Kharkiv'e 3'er gol atan Karadeniz ekibi, geleceğe umutla bakmaya başladı

Sezon başından bu yana çalkantılı günler geçiren Trabzonspor, Ersun Yanal'ın göreve başlamasının ardından eski günlerine sünger çekti. Yanal yönetiminde iki maça çıkan bordo-mavililer, iki mücadeleyi de 3'er gol atarak kazandı. Lig maçında Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenen Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Metalist Kharkiv'i de 3-1 yenerek ikinci tura yükselmeyi başardı. Ligde şampiyonluk yarışına yeniden tutunmanın yanı sıra, Avrupa Ligi'nde şubat ayının görülmesi, camianın geleceğe umutla bakmasına sebep oldu. Halilhodzic döneminde takıma desteği kesen bordo-mavili taraftarın yüzü üst üste gelen galibiyetlerle gülerken, tribündeki yerini de yavaş yavaş almaya başladı.
UEFA'dan Yanal'a övgü
Metalist Kharkiv maçı sonrası oyuncularıyla kısa bir görüşme yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Kazandığınız ve turu geçtiğiniz için sizi kutluyorum. Ancak oyun temponuzdan ve coşkunuzdan memnun değilim. Daha çok çalışmalı ve birbirinize daha çok yardım etmelisiniz" uyarısında bulundu. Bu arada grup liderliği için Legia Varşova ile çekişen Trabzonspor'un son 10 dakikada 10 kişi kalmasına rağmen Metalist'i 3-1 yenmesi Polonya'da şaşkınlığa sebep olurken, UEFA'nın internet sitesi, Trabzonspor'dan övgüyle bahsetti. "10 kişilik Trabzonspor, Metalist'i şaşırttı" başlığı ile verilen haberde bordo-mavili takımın karşılaşmada skor 1-1'ken 10 kişi kalmasına rağmen 2 gol daha atıp maçı 3-1 kazanmasının Metalist'in Avrupa Ligi'ndeki ilk puan alma umutlarını tükettiği belirtildi. UEFA Trabzonspor'un yeni teknik patronu Ersun Yanal için ise, "3-0'lık Galatasaray galibiyetinden sonra kendi sahasındaki ilk maçta da galibiyetle ayrılması O'nun için muhteşem bir başlangıç oldu" yorumunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...