Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eskişehirspor 1-2 Galatasaray (GS-ESKİŞEHİR)

Eskişehirspor 1-2 Galatasaray  (GS-ESKİŞEHİR)

SPOR Haberleri

Eskişehir Galatasaray maçı 1-2 sona erdi. Galatasaray Eskişehir maçı özeti, golleri ve önemli anları haberimizde. İşte GS-Eskişehir maçı geniş özeti...

Galatasaray Eskişehir maçı son dakikalarda gelen golle 2-1 sarı-kırmızılıların lehine sonuçlandı. Soğuk bir havada oynanan maçta Galatasaray'ın golleri 20'de Umut Bulut ile 87'de Selçuk İnan'dan gelirken Eskişehirspor'un tek sayısını 27. dakikada Sissoko kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 42 yaptı. Eskişehirspor ise 17 puanda kaldı. Ligin 20. haftasında Galatasaray sahasında Balıkesirspor'la karşılaşacak. Eskişehirspor ise deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.

HATAYI TELAFİ EDEN GOL
Oldukça soğuk bir havada oynanan maçın ilk dakikasında Melo'nun geri pası ile Mori bir anda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Mori'nin vuruşunu Muslera müthiş bir refleks ile kornere çelerken sarı-kırmızılılar adına yürekler ağıza geldi. Devam eden dakikalarda bu hatanın da etkisi ile takımlar dengeli bir futbolu tercih ederken bu dengeyi bozan gol Galatasaray'dan geldi:

Maçın 20. dakikasında Sneijder'in müthiş ara pasıyla ceza alanına giren Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunda Boffin topu çelse de pozisyonu iyi takip eden Umut meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı bildi.

CEVAP GECİKMEDİ
27. dakikada sağ kanattan Kamil Ahmet Çörekçi'nin ortasına yükselen Muslera topu uzaklaştırmak isterken istediği gibi bir vuruş yapamadı. Muslera'nın hemen arkasında bulunan Sissoko pozisyonu iyi süzdü ve Muslera'nın uzaklaştıramadığı topu tek vuruşlar ağlara gönderdi: 1-1

Skorun 7 dakika içerisinde 1-1'e gelmesi ile iki takım da temposunu yükseltmeye başladı. G.Saray Emre-Selçuk-Sneijder enine çizgisini kullanarak gol yoklarken Eskişehirspor özellikle uzaktan şutları denedi. 35'te Sezer'in sert şutunu Muslera uzanarak çeldi. 38'de Selçuk'un kullandığı serbest atışa ceza alanında Chedjou iyi yükseldi ancak kafa vuruşu üstten auta çıktı.

KONTROL EV SAHİBİNDE
İkinci yarının ilk dakikalarında oyuna hükmeden taraf Eskişehirspor oldu. 50. dakikada Sissoko'nun içeriye ortasını Chedjou, Mori'den önce engellemek isterken ters bir vuruş yaptı ve top az farkla kornere çıktı. Galatasaray adına bu pozisyonun ardından tehlikeler devam etti. Oyunun kontrolü Eskişehirspor'da kalırken özellikle orta alanda Galatasaray'ın düşüşü rakibine topa daha fazla oynama imkanı taşıdı.

İlk 60 dakikada Eskişehirspor %53, Galatasaray %47 topla oynarken, sarı kırmızılı takımın devre arasında yaptığı Yekta-Emre ve ikinci yarıda yaptığı Telles-Bruma değişiklikleri de skora etki etmedi.

72'de Sezer'in orta alanın sol bölümünden kullandığı serbest atışta yaptığı kesme vuruş kimseye çarpmadan doğrudan kaleye giderken Muslera parmaklarının ucu ile topu kornere çelmedi başardı.

DİREKTE PATLAYAN ŞUT
Maçın 82. dakikasında Trabzonspor'dan Erkan Zengin transferi karşılığında transfer edilen Emre Güral, 9 ay sonra çıktığı ilk resmi maçında gole çok yaklaştı. Orta alanda kaptığı topu çok iyi süren Emre iki kişiyi çalışmadı ve ceza sahası çizgisi üzerinden sol ayağıyla müthiş bir şut çıkardı. Muslera'nın bakışları arasında kaleye giden top üst direğe çarparak oyuna döndü. Devam eden pozisyondan Eskişehirsporlu oyuncular yararlanamadı.

MUTLAK GOL KAÇTI
Dakikalar 86'yı gösterirken Galatasaray mutlak bir gol kaçırdı. Sneijder'in ara pası ile ceza alanına giren Umut Bulut, Boffin'le karşı karşıya kaldı. Umut'un sağ ayağı ile yaptığı vuruşu Boffin yatarak kurtarmayı başardı.

KAPTAN SAHNEDE
Umut'un kaçan pozisyonundan sadece 1 dakika sonra Galatasaray aradığı golü buldu. Sneijder'in pası ile soldan kaçan Olcay kale ağzına doğru sert bir orta kesti. Arka direkte pozisyonu iyi takip eden Selçuk İnan tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca maç G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Eskişehir Atatürk
HAKEMLER: Halis Özkahya xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Cem Satman xx
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Mustafa Yumlu x, Sezgin x, Kamil Ahmet xx, Lawal xx, Sezer x (Emre dk. 76 xx), Özgür xx (Kaan dk. 89 ?), Nzuzi Toko xx, Serdar xx, Ibrahim Sissoko xx (Causic dk. 90+1 ?), Rogelio Mori xx
YEDEKLER: Ali Şaşal, Birol, Berkay, Ergün
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
GALATASARAY: Muslera xx, Hakan Balta xx, Chedjou xx, Alex Telles xx (Bruma dk. 73 xx), Tarık Çamdal x (Koray dk. 89 ?), Yekta x (Olcan Adın dk. 46 xx), Melo xx, Emre xx, Selçuk xx, Sneijder xxx, Umut xx
YEDEKLER: Sinan, Yasin, Dzemaili, Pandev
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
GOLLER: Sissoko (dk. 27) (Eskişehirspor), Umut (dk. 20), Selçuk (dk. 87) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Melo, Hakan (Galatasaray), Sezgin (Eskişehirspor)

ESKİŞEHİRSPOR 1-2 GALATASARAY (GENİŞ ÖZET)

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' Galatasaraylı oyuncular artık zamana oynamaya başladı... Maçta artık son bölümler...

90' Eskişehirspor'da Ibrahim Sissoko'nun yerine Goran Causic oyunda.

90' Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

90' Kullanılan serbest vuruşta Emre'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

89' Eskişehirspor'da Özgür Çek'in yerine Kaan Kanak oyunda. Galatasaray'da ise Tarık Çamdal'ın yerine Koray Günter oyunda.

88' Eskişehirspor'da Lawal, ceza alanı ön bölümünden sağ tarafından ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hakan Balta sarı kart gördü.

87' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in pasında topla buluşan Olcan'ın kale sahasına ortasında arka direk yakınlarında Selçuk'un vuruşu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu.

87' GOL! Selçuk İnan

86' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Tarık'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

85' Galatasaray gole çok yaklaştı. Umut Bulut, karşı karşıya pozisyonda Boffin'i geçemedi.

84'
Son bölümde tempo artmaya başladı...

82' Eskişehirspor direğe takıldı. Emre, rakip yarı alanın ortalarında topu alıp ceza alanına kadar girdi ve sol ayağıyla sol üst köşeye vuruşunu yaptı ve top direkten döndü. Dönen topa Serdar vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

81' Bu kez gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko, sağ kanatta son çizgi yakınlarında rakibinden harika sıyrıldı ama ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.

80' Sarı kırmızılılar son bölümde biraz daha etkili oynamaya başladı ama son vuruşlarda istedikleri isabeti sağlayamadılar.

79' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

78' Yine sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan'ın ceza alanına ortasında Mustafa Yumlu topu kornere gönderdi.

77' Galatasaray gole çok yaklaştı. Emre'nin sol kanattaki Olcan'a pasında Olcan'ın uzak kale direğine ortasında Bruma topa istediği gibi vuramadı.

76' Eskişehirspor'da Sezer Öztürk'ün yerine Emre Güral oyunda.

75' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

74' Bu kez gelişen Galatasaray atağında Emre, sağ kanatta rakip ceza alanı yakınlarında Toko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

73' Galatasaray'da Alex Telles'in yerine Bruma oyunda.

72' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşuna yine Sezer ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

71' Kullanılan serbest vuruşta Sezer'in ceza alanına ortasında herkesi aşıp yerden seken topu son anda Muslera kornere gönderdi

70' Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Lawal, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

69' Mücadelenin temposu her geçen dakika düşmeye devam ediyor.

68' Eskişehirspor'da Raheem Lawal, orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesi sonrasında bir sakatlık yaşadı ve şu an tedavisi yapılıyor.

67' Galatasaray'da birazdan Bruma oyuna girecek.

65' Eskişehirspor'da Raheem Lawal bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

64' Sağ kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko, ceza alanına kadar çalımlarla gitti ama pasında top Galatasaraylı oyuncularda kaldı.

63' Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Mori'nin cez alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı.

62'
İkinci yarıda topla oynama oranlarında istatistikler Eskişehirspor'a dönmüş durumda. Eskişehirspor %53, Galatasaray %47 topla oynuyor.

61' Gelişen Galatasaray atağında rakip yarı alanın ortalarında Umut, kendisine atılan pasta topu almak isterken rakibine faul yaptı.

60' Bu kez gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in ceza alanının hemen dışından sol çaprazdan yaptığı ortada savunma topu karşıladı.

59' Son bölümde oyun çok fazla durmaya başladı. Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Lawal, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

58' Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Olcan, Özgür'e faul yaptı.
nbsp;
56' Bir başka Eskişehirspor atağında Lawal'ın uzak mesafeden kaleye vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

55' Eskişehirspor karşı atağında sol kanatta topla buluşan Özgür'ün ceza alanına ortasında Mori'nin kafa vuruşunda top dışarıya gitti.

54' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

53' Galatasaray'da Emre, kendi yarı alanında topla buluştu ve hızlıca rakip yarı alanına geçmek istedi ama rakibini darbesiyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş.

52' İkinci yarıya Eskişehirspor çok etkili başladı...

51' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

50' Bu kez gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko'nun ceza alanına etkili ortasında Mori'den önce son anda Chedjou dokundu ve top kornere gitti.

49' Galatasaray çok etkili geldi. Selçuk'un pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Emre'nin uzak direk dibine gösterdiği topa Umut vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

48' Etkili gelişen Eskişehirspor atağında sağ kanattan Serdar, ceza alanına girer girmez yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

47' Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Umut, Sezer'e faul yaptı.

46' Galatasaray'da Yekta Kurtuluş'un yerine Olcan Adın ikinci yarıda oyunda.

46' Mücadelenin ikinci yarısı Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44' Galatasaray gole çok yaklaştı. Emre, çalımlarla ceza alanına girio karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti.

43' Eskişehirspor sol kanattan paslaşarak köşe vuruşu kullandı. Ceza alanın hemen dışında topla buluşan Lawal'ın kaleye şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

42' Melo yaptığı faulün ardından maçın ilk sarı kartını gördü.

41' Gelişen Eskişehirspor atağında Sezer, Melo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
nbsp;
39' Geride kalan bölümde Eskişehirspor 147, Galatasaray ise 173 kez isabetli pas yaptı.

38' Kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından sağ kanattan devam eden atakta Galatasaray serbest vuruş kazandı. Selçuk'un ortasında Chedjou'nun kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

37' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmada Mustafa'ya çarpan top bir kez daha kornere gitti.

36' Galatasaray gole çok yaklaştı. Sneijder'in pasında ceza alanı içi sol çaprazında dar açıda topla buluşan Umut'un kaleye vuruşunda Boffin topu kornere çeldi.

35' Gelişen Eskişehirspor atağında Sezer'in uzak mesafeden kaleye sert şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

34' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında kafalardan seken topa Yekta, ceza alanı dışından çok sert vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

33' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Tarık'ın pasında son çizgiye inen Yekta'nın ceza alanına ortasında savunmadan seken top kornere gitti.

32' Galatasaray yarı alanın da topla buluşan Telles, Toko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

31' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında Eskişehirspor savunması topu uzaklaştırdı.

30' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre'nin pasında Telles'in ceza alanına göndermek istediği top savunmadan sekip kornere gitti.

29' Eskişehir Atatürk Stadı'nda düşük tempoda oynanan mücadelede 1-1'lik eşitlik var. Goller Umut Bulut ve Ibrahim Sissoko'dan.

27' Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Kamil Ahmet'in son çizgi yakınlarından ortasında Muslera'nın parmaklarının ucuyla dokunduğu topu arka direk yakınlarında Sissoko boş kaleye gönderdi ve takımına beraberliği getirdi.

27' GOL! Ibrahim Sissoko

26' Eskişehirspor gole çok yaklaştı ama Muslera gole izin vermedi. Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Mori, topu ceza alanı ön bölümündeki Serdar'a pasını verdi. Serdar'ın pasında Sezgin topa ceza yayından çok sert vurdu ama Muslera topu iyi uzandı.

25' Topla oynama oranlarında Galatasaray'ın %53'e %47 üstünlüğü bulunuyor.

24' Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Sneijder'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

23' Eskişehirspor rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Beraberlik çabaları devam ediyor.

22' Orta alanda topla buluşan Melo, Toko'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21'İki takım arasında Eskişehir'de oynanan son 4 lig maçı 0-0 sona ermişti. Umut böylece 4 sezon sonra bu seriyi sonlandırmış oldu.

20'
Ev sahibi ekipte Sissoko'nun topu kaybetmesinin ardından topla buluşan Sneijder, ceza alanına kadar gelip sol çaprazdan ceza alanına giren Umut'a pasını verdi. Umut, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. İlk pozisyonda Boffin topu kurtardı ama dönen topu Umut boş kaleye gönderdi.

20'GOL! Umut Bulut

19'Eskişehirspor yarı alanında topla buluşan Lawal, Melo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

18'Oyunun temposu her geçen dakika daha da düşüyor. İki takım da çok fazla top kaybı yapıyor.

16'
Bu bölümde ev sahibi ekip oyuncuları daha baskılı. Sağ kanattan gelişen atakta Sissoko'nun ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

15'Bir başka Eskişehirspor atağında sağ kanattan son çizgiye kadar inen Serdar'ın içeriye çevirdiği topu Muslera kontrol etti.

14'Gelişen Eskişehirspor atağında Lawal'in ceza alanına koşu yapan Mori'ye attığı güzel ara pasında ofsayt bayrağı kalktı.

13'
Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede topla Galatasaraylı oyuncular daha fazla oynuyor ama düşük bir temponun olduğunu söyleyelim.

12'Galatasaray'ın baskısı devam ediyor. Bir başka atakta Melo'nun hafif sol çaprazdan ortasında Umut'un Selçuk'a aşırttığı topta ofsayt bayrağı kalktı.

11'Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Melo'nun sağ kanattaki Emre'ye uzun pasında top Emre için oldukça yüksekti ve taca çıktı.

10'Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Sezer, Melo'ya faul yaptı.

9'Bir başka Galatasaray atağında ceza alanına ön bölümden koşu yapan Selçuk'a atılan ara pasta Selçuk, kaleci Boffin'e faul yaptı.

8'
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

7'
Galatasaray etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Umut'u önüne atılan topta Umut, Selçuk'a pas verse Selçuk kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ama Umut pas vermekte geç kalınca savunma araya girdi. Atağın devamında Galatasaray korner kazandı.

6'
Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in son çizgi yakınlarından ortasında savunmanın müdahale ettiği topa Emre gelişine vurdu ama zayıf vuruşu savunmadan da sekip kaleci Boffin'de kaldı.

5' Galatasaraylı oyuncular kendi yarı alanlarında pas yapıyor...

4' Eskişehirspor yarı alanında sol kanatta topla buluşan Melo, Toko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

3' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa Mori, çok sert vurdu ama top üstten çok az farkla dışarıya gitti.

2' Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Melo'nun hatasıyla topla buluşan Mori, ceza alanı ön bölümünden ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Muslera son anda topu kornere gönderdi.

1' Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı...

Hamzaoğlu'ndan sürpriz kadro! İlk kez...

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor mücadelesi için sürpriz bir kadro belirledi. Hamzaoğlu, göreve geldikten sonra herhangi bir lig maçına ilk 11'de başlamayan Yekta Kurtuluş'u sahaya sürdü. Genç teknik adam ayrıca, henüz lig maçında dakika bile vermediği Tarık Çamdal'ı da Sabri Sarıoğlu'nun sakatlığı nedeniyle görevlendirdi.

Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin vazgeçilmezlerinden olan Tarık Çamdal, bu sezon ligde 8 mücadeleye 11'de başlarken, gol ya da asist yapamamıştı. Yekta Kurtuluş ise 450'si ilk 11 olmak üzere, toplamda 581 dakikalık bölümde skora katkı verememiş ve göze girmekten uzak bir performans sergilemişti.

GALATASARAY'IN SAHAYA DİZİLİŞİ...

nbsp;Eskişehirspor 1-2 Galatasaray  (GS-ESKİŞEHİR)

BURAK YILMAZ KADRODA YOK
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sakatlığı yeni geçen Burak Yılmaz'ı, ileriki haftalarda riske etmemek adına maç kadrosuna almadı. Sarı kırmızılılarda, Burak'ın yanı sıra, sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Semih Kaya nbsp; ve Sabri Sarıoğlu da kadroya giremedi.

Eskişehirspor 1-2 Galatasaray  (GS-ESKİŞEHİR)

GALATASARAY TARAFTARININ BİLETLERİ 200 LİRA!
Ev sahibi Eskişehirspor, disiplin kurulundan aldığı tribün kapatma cezası nedeniyle, stadın tamamını dolduramayacak.

Kırmızı siyahlı kulüp, maç öncesi Galatasaray yönetiminden büyük tepki gören bir karar alarak; sarı kırmızılı taraftarların oturduğu kale arkası tribün biletlerini 200 liradan satışa çıkardı. Eskişehirspor taraftarları ise, 50 lira ödeyerek karşılaşmaya girebiliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...