Hollanda'da şampiyon belli oldu

Hollanda'da şampiyon belli oldu

SPOR Haberleri

Hollanda Ligi'nin 31. haftasında PSV Eindhoven ile Heerenveen karşılaştı.

Hollanda Ligi'nin 31. haftasında PSV Eindhoven evinde Heerenveen ile karşı karşıya geldi. Philips Stadı'nda oynanan mücadeleyi 4-1 kazanan PSV Eindhoven, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

PSV'ye galibiyeti getiren goller, 3. ve 41. dakikada Luuk de Jong, 23. dakikada Depay ve 88. dakkikada Narsingh'ten geldi. Heerenveen'in tek sayısını ise 27. dakikada Joey van der Berg kaydetti.

Bu skorun ardından PSV Eindhoven puanını 79 yaptı ve 2. sıradaki, 1 maçı eksik Ajax ile arasındaki puan farkını 13'e çıkararak, tam 7 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Heerenveen ise 48 puanda kaldı.

Heerenveen'i faklı yenerek şampiyonluğa ulaşan PSV'ye taraftarları büyük sevgi gösterisinde bulundu. Şampiyonluk kutlamasının maçtan sonra Eindhoven sokaklarında da devam etmesi bekleniyor.

-Tarihindeki 22. şampiyonluğu

Sezonun bitimine 3 hafta kala ezeli rakibi Ajax'a 10 puan fark atarak ligi birinci sırada bitirmeyi garantileyen Eindhoven ekibi, 22. şampiyonluğunu elde etti. PSV, en son 2008 yılında şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

İlk haftalardan bu yana liderlik koltuğunda oturan PSV, ligde şimdiye kadar oynadığı 31 maçta aldığı 26 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 79 puan topladı.

124 sezonluk Hollanda liginde Ajax 33 şampiyonlukla ilk sırada yer alıyor. Ajax'ı 22 şampiyonlukla PSV takip ediyor. Feyenoord'un 14 şampiyonluğa sahip olduğu Hollanda'da Den Haag'ın 10, Sparta Rotterdam'ın ise 6 şampiyonluğu bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...