C.Ronaldo, Rooney, Deco hepsi Nani hakkında konuştu!

C.Ronaldo, Rooney, Deco hepsi Nani hakkında konuştu!

SPOR Haberleri

Önce babası, ardından annesi terk etti. Abileri ve ablalarının büyüttüğü Nani'nin 14 yaşında başladığı futbol macerasında son durağı Fenerbahçe oldu.

Sarı-Lacivertli taraftarların haftalardır heyecanla beklediği transfer sonunda gerçekleşti. Fenerbahçe, önceki akşam Nani ile görüşmelere başlandığını ve oyuncunun pazar günü 18.00'de Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Kulüp, Portekizli süperstarı özel bir uçakla İstanbul'a getirecek. Nani'nin ilk gün tesisleri gezeceği öğrenildi. Pazartesi günü ise sağlık kontrolünden geçecek.


Sözleşme konusundaki işlemleri tamamlanırsa, salı günü Aziz Yıldırım'ın kendi jipiyle yıldız futbolcuyu Topuk Yaylası tesislerine götürmesi bekleniyor. Luis Nani burada yeni takım arkadaşlarıyla ve teknik direktör Vitor Pereira ile tanışacak. İmza töreninde gövde gösterisi Yönetimin Portekizli oyuncu için ne zaman imza töreni düzenleyeceği henüz belli değil. Ancak yönetim, bu töreni gövde gösterisi haline dönüştürmeye kararlı. Bu nedenle Nani'nin, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda binlerce taraftarın önünde düzenlenecek bir törenle sözleşme imzalaması bekleniyor. (Yusuf Dursun) 5 yaşında babasız kaldı Nani'nin inanılmaz bir hayat hikayesi var. Yeşil Burun Adaları'nın başkenti Praia'da doğdu. Ailesi daha sonra Portekiz'e göç etti. 5 yaşındayken babası, Yeşil Burun Adaları'na tatile gitti ama bir daha geri dönmedi.


12 yaşındayken bu kez de annesi, kendisine yeni bir hayat kurmak için Hollanda'ya giderek 9 çocuğunu geride bıraktı. Tam adı Luis Carlos Almeida da Cunha olan yıldız futbolcuya 'Nani' lakabını büyük ablası taktı. Yeteneğini abisi keşfetti Portekizli yıldız, çocukluk arkadaşı Manuel Fernandes ile sokaklarda oynarken büyük abisi, ondaki yeteneği keşfetti. 14 yaşındayken onu Real Massama takımının altyapısına soktu. Massama'nın yıldız futbolcu için ayrı bir yeri var. Çünkü kulüp yöneticileri, kendisine kimlik kartı ve pasaport çıkartma konusunda yardımcı oldu. Fakir olan ailesine yiyecek ve para yardımı yaptı. Sporting'in yeni cevheri Nani, 16 yaşına geldiğinde yetenekleriyle büyük kulüplerin ilgisini çekmeye başladı.


Ezeli rakipler Sporting Lizbon ve Benfica, genç oyuncunun peşine düştü. Nani, Lizbon'da yetişmesine rağmen küçükken Porto'yu destekliyordu. Ancak bu takımdan teklif gelmedi. O da tercihini, idolü Luis Figo'nun de yetiştiği Sporting Lizbon'dan yana kullandı. Burada iki sene genç takımda oynadı. Adını tüm ülkeye duyurmaya başladığı sezon ise 2005-06'ydı. İlk maçına, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Udinese karşısında, 73. dakikada Custodio'nun yerine oyuna dahil olarak çıktı. İlk sezonunda 36 resmi maçta ter döktü ve 5 gol attı. Sporting, 'yeni Ronaldo'sunu bulmuştu... Ronaldo gidince... Luis Nani, Manchester United'daki ilk sezonunda 41 resmi maçta 4 gol ve 13 asistlik başarılı bir performans sergiledi. 2008-09, onun için biraz durağan geçti. 31 resmi maçta 6 gol atıp 4 asist yaptı. 2009-10 sezonunun başında Cristiano Ronaldo'nun 94 milyon Euro'luk (282 milyon TL) rekor ücretle Real Madrid'in yolunu tutmasının ardından Nani'nin omuzlarındaki yük arttı.


Artık herkes ondan, Ronaldo gibi oynamasını, Ronaldo kadar sorumluluk almasını ve gerekirse tak başına takımı sırtlamasını bekliyordu. Sakatlıklar ve düşüş 2009-10 sezonu bu beklentilerle başladı. Ancak Nani, bu beklentilere karşılık veremedi. Buna gerekçe olarak da sürpriz bir çıkış yaparak Alex Ferguson'un kendisine yeteri kadar güvenmemesini gösterdi. Portekizli yıldız, 34 resmi maçta 6 gol atıp 15 asist yaptı. Kendisine 'yeni Ronaldo' gözüyle bakan basın bu performansını eleştirse de Manchester United, Nani'yle 4 yıllık yeni sözleşme imzaladı. 2010-11'de kariyer rekorunu kırarak 10 gol ve 20 asiste ulaştı. Ertesi sezon da aynı sayıda gol attı. 2012-13 sezonunda düşüş yaşadı ve 21 karşılaşmada 3 kez ağları sarsıp 6 asist yaptı. 2013-14'ün başında sözleşmesi 2018'e kadar uzatıldı ancak bu dönemde de ciddi sakatlıklarla boğuştu.


Sadece 13 maça çıkabildi. Sporting'de yeniden doğdu Portekizli yıldız, 2014-15 sezonunda ülkesine dönme kararı aldı. Manchester United, Nani'yi 1 yıllığına Sporting'e kiraladı. 29 yaşındaki oyuncu, kendisini dünya futboluna kazandıran Yeşil-Beyazlılar'da adeta yeniden doğdu. Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta 4 gol atıp 2 asist yaparak müthiş bir performans sergiledi. Sezonu 38 resmi maçta attığı 12 gol ve yaptığı 8 asistle tamamladı. Cüneyt Çakır oyundan attı! 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. turunda Real Madrid ile Manchester United karşı karşıya geldi. Madrid'deki ilk maç 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. UEFA, 5 Mart'taki rövanşa Cüneyt Çakır'ı atadı. Kırmızı Şeytanlar, Sergio Ramos'un 48. dakikada kendi kalesine attığı golle öne geçti.



Ancak 56. dakikada maçın kaderini değiştiren bir pozisyon yaşandı. Çakır, Nani'nin bir hava topu mücadelesinde Arbeloa'ya yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kartına başvurdu. Manchester United'lı oyuncular uzun süre Cüneyt Çakır'ın çevresine toplanıp itiraz etti. Real Madrid, 10 kişi kalan rakibi karşısında Ronaldo ve Modric'in golleriyle turu geçen taraf oldu. Ferguson, maçın ardından, "Açıkçası Cüneyt Çakır'la ilgili endişelerim vardı. Son dönemde 3. kez Avrupa'dan hatalı hakem kararlarıyla elendik" sözleriyle Çakır'a yüklenmişti. Ferguson'dan takla yasağı! Portekizli yıldız, Manchester United'ın Shenzen ile oynadığı hazırlık maçında ilk kez ağları sarstı. Golün ardından sevincini meşhur taklalarıyla yaşayan oyuncuya Sir Alex Ferguson'dan hemen uyarı geldi.


Ferguson, "Bence maçta çok iyi oynadı. İlk golünü atması da bizim için iyi oldu. Ancak golden sonra attığı taklalar, sakatlanmasına neden olabilir. Bundan sonra böyle bir sevinç yaşamayacak" dedi. O dönemde Portsmouth forması giyen Lomana Lualua, bir golden sonra taklayla sevinini yaşarken sakatlanmıştı. Milli takımda 86 maç, 15 gol Nani, Portekiz U21 Takımı'nda 10 maç oynadıktan sonra 1 Eylül 2006'da A milli takımdaki ilk maçına Danimarka karşısında çıktı. O maçı 4-2 kazandılar. EURO 2008 elemelerinden itibaren daha fazla şans bulmaya başladı. EURO 2008'den sonra ise Ronaldo ile birlikte takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Milli formayla 86 karşılaşmaya çıkan Luis Nani, 15 kez fileleri havalandırdı ve 23 asist yaptı. Nani için övgü dolu sözler Sir Alex Ferguson (M.United'dan hocası) "Onun gelişimini izlemek için trampet gerekmedi. O bir kazanan.


Golleri oluşturur ya da atar. Topa her dokunduğunda her zaman iyi bir şey olacağını hissedersiniz.


" Cristiano Ronaldo (M.United ve milli takımdan arkadaşı) "Alex Ferguson, transfer etmeden önce bana sormadı. Ancak sorsaydı da mutlaka almasını söylerdim. O, Quaresma ile birlikte oynadığım en yetenekli futbolcu.


" Wayne Rooney (M.United'dan arkadaşı) "Kesinlikle takımın yıldızı ben değilim, Nani. Benim sadece istatistiklerin ondan daha iyi."


Rio Ferdinand (M.United'dan arkadaşı) "Nani'nin, her istediğini yapabileceği büyük bir potansiyeli var. O, etrafımdaki en parlak yıldızlardan biri. İki ayağıyla da istediklerini yapıyor. Potansiyeli sayesinde dünyanın zirvesinde tutunabilir.


" Fabio Coentrao (Milli takımdan arkadaşı) "Milli takımdan nefret ediyorum! İdmanlarda karşımda bir Ronaldo, bir Nani oluyor. Bunun ne kadar zor olduğunu hayal bile edemezsiniz.


" Roy Keane (M.United'dan arkadaşı) "Şimdiye kadar bildiğiniz şeyleri unutun. O her iki ayağını da diğeri kadar iyi kullanıyor.


" Paulo Bento (Milli takımdan hocası) "Elinizde sağda Ronaldo, solda Nani olunca rakipleriniz için korkunç bir güç oluyorsunuz. Benim kadar şanslı başka bir teknik adam yoktur.


" Deco (Milli takımdan arkadaşı) "Milli takımdayken sağıma baktığımda Ronaldo'yu, soluma baktığımda Nani'yi görüyorum. Zaman zaman onlara pas atmak yerine şut çekerek kendimi şımartıyorum.


" Raul Meireles: (Milli takımdan arkadaşı) "Arkadaşıyım ama ben bile inanamadım geleceğine. Devrim gibi bir transfer. Çok büyük işler yapacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...