2018 Dünya Kupası elemerinde beşli gruptayız, lokum gibi kura!

2018 Dünya Kupası elemerinde beşli gruptayız, lokum gibi kura!

SPOR Haberleri

A Milli Takımımız 4. torbadan çekinerek girdiği kurada şanslı bir gruba düştü.

Avrupa devleriyle eşleşmekten kurtulan ay-yıldızlıların rakibi Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya... Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Milli Takımımız oldukça iyi bir kura çekti. Millilerimiz I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, kuraya 4. torbadan katılmasına rağmen devlerle eşleşmedi. Almanya, Belçika, Hollanda, Portekiz, İngiltere, İspanya gibi dev takımların olduğu 1. torbadan millilerimize rakip olarak Hırvatistan geldi. İtalya ve Fransa'nın da yer aldığı 2. torbadan ise rakip olarak İzlanda çıktı. A ve G gruplarında Hollanda-Fransa ve İspanya-İtalya'nın aynı grupta olmadikkat çekti.

İlk maçlar 4 Eylül 2016'da
Grup elemeleri 4 Eylül 2016-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. 9 grup birincisi Dünya Kupası finallerine doğrudan katılma hakkı kazanacak. En iyi 8 grup ikincisi ise play-off maçları oynayacak. nbsp;Elemeler sonunda Avrupa'nın Rusya dahil 14 takımla temsil edileceği Dünya Kupası'nda Afrika'dan 5, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler'den 3, Güney Amerika'dan 4, elemeleri devam eden Asya'dan 4 ve kıtalararası play-off maçlarının galibi 2 ülke katılacak.

FATİH TERİM UMUT DOLU
Yenemeyeceğimiz takım yok
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eleme grubundan çıkarak Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer alacaklarına inandığını söyledi. Eleme karşılaşmaları sırasında kırılmaların yaşanabileceğini belirten tecrübeli teknik adam, "Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum, oyuncularıma güveniyorum. Her gün daha fazla tecrübe kazanıyoruz. Milli takımımız yavaş yavaş beğenilen, seyredilmek istenen bir ekip haline geliyor. Bu da başta beni olmak üzere hepimizi ümitlendiriyor" ifadelerini kullandı. Grupta sıralama hesabı yapmaktansa kendi oyunlarına konsantre olup en iyi performansı sahaya yansıtmayı amaçladıklarını aktaran Terim, "Hep savunduğum bir şey var. İstediğimiz oyunu oynadıktan sonra dünyada yenemeyeceğimiz takım yok" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...