Onur savaşı!

Onur savaşı!

SPOR Haberleri

İstifayı düşünen Şota, Hurma'nın "Rabotnicki maçına çık, kararını ondan sonra ver" tavsiyesi üzerine Üsküp'te kaldı.

Trabzonspor'da sular durulmuyor… nbsp;
Rabotnicki maçı öncesi Sportif Direktör Süleyman Hurma ile kaptan Onur Recep Kıvrak arasında Üsküp'te yaşanan kriz, daha da derinleşti. nbsp;Kaptan Onur'un kadro dışı bırakılarak Türkiye'ye dönmesinin ardından sosyal medyada eleştiri oklarına hedef olan Sportif Direktör Hurma da baskılara dayanamayarak dün sabah görevinden istifa edip, alelacele Türkiye'ye döndü.
Şota gitti geldi…
Bu istifanın ardından, Karadeniz ekibinde bir şok daha yaşandı. "Biz beraber geldik, beraber gideriz" diyen teknik direktör Şota Arveladze de istifasını açıkladı, ancak Hurma devreye girip, Gürcü teknik adamı, "Trabzonspor'un zarar görmemesi için Rabotnicki maçına çık ve kararını ondan sonra" diye hiç değilse maç sonuna kadar görevine devam etmesi için ikna etti.
Sportif Direktör Hurma ile kaptan Onur arasındaki kriz, Üsküp Havalimanı'ndaki bir araca binme meselesinden çıktı. Trabzonspor kafilesi, Lüksemburg'dan Üsküp'e geldikten sonra Petar Milosevski'nin mezarına takımı temsilen iki kaptan; Onur, Mustafa Yumlu, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Sportif Direktör Süleyman Hurma'ın gitmesi planlandı. Kafileyi mezara götürmesi için de iki Mercedes otomobil ile bir minibüs hazırlandı. Taraftarlarla fotoğraf çektiren Onur, Mercedeslerden birinin arka koltuğuna oturunca Hurma, kaptanı uyararak, "Bu araçlar başkana, bana ve diğer misafirlere ayrıldı. Siz futbolculara ayrılan araçla gideceksiniz" diye uyardı. nbsp;
Ben de kaptanım
Onur bunun üzerine, ''Siz Sportif Direktörseniz ben de bu takımın kaptanıyım, istediğim araca binerim" diyerek Sportif Direktörü önce refüze etti. Hurma bu duruma çok sinirlendi ancak taraftarların önünde tartışmayı uzatmak istemedi. Onur daha sonra minibüse geçtiyse de mezarlıkta yüzü hiç gülmedi ve Milosevksi'nin mezarına konması için kendisine verilen çiçeği Mustafa Yumlu'nun eline tutuşturdu.
Otele dönüşte Hurma, kaptanın tavrını sürdürmesi üzerine, Onur'a "Senin dinlenmeye ihtiyacın var. Git, izin yap, sonra konuşuruz'' diyerek kaptanı gönderdi. Onur Kıvrak da, kendisini arayan gazetecilere, ''Kadro dışı bırakıldım ve Türkiye'yle dönüyorum" açıklaması yaptı, akşam uçağıyla Üsküp'ten İstanbul'a döndü.
Ve yönetim krize el koydu
Bordo-mavili yönetim büyüyen krize el koydu. Kritik Rabotnicki maçı öncesi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında toplanan yönetim, Süleyman Hurma'nın görevinin başına kalmasını kararlaştırdı. Yönetimin kararı Hurma'ya iletildi. İstanbul'a dönen Sportif Direktör Hurma dün geç saatlerde Makedonya'ya giderek, kampa katıldı. Yönetimin bu kararı, Şota Arveladze'nin de Rabotnicki maçı sonrası için planladığı istifa karanında geri adım attı. Yönetimin, tecrübeli kaleciye para cezası başta olmak üzere ağır yaptırım uygulaması bekleniyor.
Sosyal medyayı salladı
Onur'un kadro dışı bırakılması Trabzonspor camiasında büyük bir infiale neden oldu. İstanbul'da Onur'u omuzlara alan taraftarlar, yönetime ve Süleyman Hurma'ya büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada da kulübün hesaplarına mesaj yazan taraftar, Başkan Hacıosmanoğlu'nu Onur'un kadro dışı bırakılmasına seyirci kalması ve Hurma'yı tercih etmesi nedeniyle çok ağır eleştirdi. nbsp;
Şota: Krizin sebebi Onur
Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Rabotnciki maçı öncesi basın toplantısında Onur Kıvrak krizi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Bu takımda menajere, teknik direktöre ihtiyaç yoksa bizi niye getirdiniz?" diyen Gürcü çalıştırıcı, "Kimse olayın gerçek sebebini sormuyor. Malesef gerçek sebebi Onur'un kendisi. nbsp;Kimse sportif çizgileri geçmemeli. Kırmızı çizgileri geçmeyen devam edecek" diyerek kriz hakkında çok önemli mesajlar verdi. Alkışı, sevgiyi ve omuzlara alınmayı kendisinin de yaşadığını söyleyen Şota, "Kimsenin bunları birinin elinden almaya niyeti yok. Ne taraftarla, ne camia ile ne de medya ile kavga etmeye niyetimiz de yok. Buranın efsanesi Trabzonspor'dur" diyerek sözlerini tamamladı. nbsp;
Onur Kıvrak: "Başka bir kulübe gitmem"
Milli eldiven, "9 yıldan beri buranın ekmeğini yiyorum. Ufacık bir şeyden kadro dışı kalmak farklı bir duygu. Hurma ile aramızda bir tartışma oldu, kadro dışı bırakıldığım söylendi. İzmir'de beklemeye geçtim. Başkanım bana 'konuşuruz' dedi. Herhangi bir kulübe gitme niyetim yok. Para konusunda tartışma yapacak en son insanım" dedi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...