Fenerbahçe Atromis önünde birçok ilklere imza attı

Fenerbahçe Atromis önünde birçok ilklere imza attı

SPOR Haberleri

Rakibinin 22 maçlık iç saha yenilmezliğine son veren Fener Yunan ekipleri önünde ilk defa kazandı

F.Bahçe dün geceki Atromitos galibiyetiyle birçok anlamda ilklere imza atmanın sevincini yaşadı. Avrupa kupalarında Yunan ekipleriyle daha önce oynadığı 4 maçta da galip gelemeyen sarı-lacivertliler, Atromitos'u yenerek bu hasretini bitirmiş oldu. F.Bahçe Avrupa Kupalarında daha önce 2 kez Yunan ekipleri ile eşleşmişti. 2002-03 sezonunda UEFA Kupası 2. turundan Panathinaikos ile sahasında 1-1 berabere kalıp deplasmanda 4-1 kaybeden Fenerbahçe elenmişti. 2010-11 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bu kez PAOK karşısında 0-1 ve 1-1 (uzatmada) ile elenme üzüntüsü yaşamıştı. Sarı-lacivertliler dün akşam Atina'da bu defa sevinen taraf oldu. Sarı-lacivertliler dünkü maça kadar Avrupa'da deplasmanda oynadığı 97 maçta 99 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Şimdiye kadar Avrupa maçlarında kalesinde 187 gol gören sarı-lacivertliler, Robin van Persie ile rakiplerine dış sahada 100. golünü atmış oldu.
Gol suskunluğu bitti
Fenerbahçe, uzun bir aranın ardından Avrupa kupalarında gol sevinci yaşadı. İlk yarıda bir türlü kaleci Gurbunov'u geçemeyen sarı-lacivertliler Van Persie'nin golüyle 549 dakika sonra Avrupa'da gol atmayı başardı. Son golü 2013 yılında Webo atmıştı. Geçen sezon Avrupa kupaları, Yunanistan Süper Ligi ve kupasında toplam 22 iç saha maçında yenilmeyen Atromitos, fark yiyebileceği F.Bahçe'ye tek golle mağlup oldu. Bu arada karşılaşmanın 22. dakikasında Peristeri Stadı'nın ışıklarının bir bölümü söndü. İlk yarı oynanırken ışıkların az bir kısmı sönerek, sahanın aydınlığını etkiledi. Maçın İtalyan hakemi Daniele Orsato, maçın oynanmasına engel bir durum olmadığı gerekçesiyle oyunu devam ettirdi. Yaklaşık 10 dakika sonra arızalanan ışıklar tekrar yandı. nbsp;
Atina'da da tam destek
Fenerbahçe'yi taraftarları yalnız bırakmadı. Başkent Atina'nın takımı olan Atromitos, sarı-lacivertli taraftarlara 350 kişilik yer ayırırken bu bölüm büyük ölçüde doldu. Kanaryalar takımlarını 90 dakika desteklerken Robin van Persie'nin golünde büyük sevinç yaşadı. Mücadelede ev sahibi ekip ise tribünleri dolduramadı. 9 bin kapasiteli Peristeri Belediye Stadı'nda boşluklar dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...