Bilic'in West Ham'ı Liverpool'u yıktı, İngiltere sallandı

Bilic'in West Ham'ı Liverpool'u yıktı, İngiltere sallandı

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın başında geçen yıl Liverpool'u UEFA Avrupa Ligi'den eleyen Slaven Bilic, bu kez West Ham ile Liverpool'u deplasmanda 3-0 yendi.

West Ham, İngiltere Premiere ligi maçında deplasmanda Liverpool'u 3-0 yendi. Beşiktaş'ın eski hocası Bilic yönetimindeki West Ham, böylece Premiere League kurulduğundan beri, 52 yıl sonra ilk kez deplasmanda Liverpool'a karşı kazanmış oldu.

Beşiktaş'tan ayrılan ve bu yaz döneminde West Ham United'ın teknik direktörlüğüne getirilen Slaven Bilic, İngiltere Premier Ligi'nde çıktığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. West Ham, deplasmanda oynadığı Arsenal'i 2-0 ve Liverpool'un evinde ise rakibini 3-0 yenerek ligdeki puanını 6'ya yükseltti. Evinde oynadığı Leicester'a 2-1, Bournemouth'a ise 4-3 yenilen Bilic'in takımı, Premier Lig'de seyircisi önünde henüz galibiyet yüzü görmedi. 

Bilic'in West Ham'ı Liverpool'u yıktı, İngiltere sallandı

Karşılaşmanın üçüncü dakikasında West Ham United 1-0 öne geçti. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu alan Cresswell'in yerden kale ağzına çıkarttığı topta yeni transfer Manuel Lanzini ilk golünü attı. Arjantinli oyuncu Ağustos 2006'da Bobby Zamora'nın ardından Anfield Road'ta gol kaydeden ilk West Ham'lı oldu. 9'da Liverpool'dan Firmino'nun 25 metreden şutunda top direkte patladı. 29'da Lanzini'nin ortaya çıkarttığı pasta savunmadan Sakho'dan seken topu bu kez Mark Noble ağlara gönderdi.

Bilic'in West Ham'ı Liverpool'u yıktı, İngiltere sallandı


52'de Coutinho'nun ikinci sarı karttan atıldığı Liverpool'da Beşiktaş'ın listesinde yer alan Lucas Leiva 90 dakika forma giydi.


78'de Noble'ın atılmasıyla 10 kişi kalan West Ham United, 90+2'de Sakho'nun golüyle skoru 3-0 yenerken, Liverpool'u 43 yıl sonra deplasmanda ilk kez devirdi. West Ham, 4 maçta 6 puana yükselirken, Liverpool ise 7 puanda kaldı. 

Bilic'in West Ham'ı Liverpool'u yıktı, İngiltere sallandı

Beşiktaş'ta yaptığını İngiltere'de de yaptı

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı da çalıştıran Hırvat teknik adam, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile içerde 0-0 kalıp Wembley'de rakibine 1-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'nden elenmişti. Daha sonra geçen sene yoluna UEFA Avrupa Lig'inde devam eden siyah-beyazlılar, bir başka İngiliz takımı Liverpool ile karşılaşmıştı ve bu maçlarda Hırvat çalıştırıcı İngiliz ekibini iki maç sonunda penaltılarda elemişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...