Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Transferin şampiyonu İngiltere

/ Kaynak: AA
Transferin şampiyonu İngiltere

SPOR Haberleri  / AA

İngiltere Premier Lig kulüpleri, toplamda 870 milyon sterlin harcama yaparak yaz transfer sezonunun rekorunu kırdı.

Finans şirketi Deloitte'in verilerine göre, geçen yıl transfere 835 milyon sterlin harcayarak rekor kıran İngiliz kulüpleri, bu sezon yaz transfer döneminde ise 870 milyon sterlin ödeme yaparak rekorunu geliştirdi.
Transferin şampiyonu ise Manchester City oldu. İngiliz temsilcisi, Wolfsburg'dan Kevin De Bruyne'e 54, Liverpool'dan Raheem Sterling'e 49, Valencia'dan Nicolas Otamendi'ye ise 32 milyon sterlin bonservis bedeli öderken, transfere toplamda yaklaşık 160 milyon sterlin harcama yaptı.
Transfer sezonunun son gününde Fransa'nın Monaco takımının 19 yaşındaki genç golcüsü Anthony Martial'i 36 milyon sterline kadrosuna katan Manchester United, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da transfere en çok harcama yapan takımlar arasında yer aldı.
Liverpool ise Aston Villa'dan Christian Benteke'nin bonservisine 32,5 milyon sterlin ödeyerek İngiltere ve Avrupa'da transfer şampiyonu takımlar arasında üst sıralara adını yazdırdı.
İngiltere Premier Lig takımları, kış transfer sezonunda yapılan harcamalar eklendiğinde 2015 yılı transferlerinde toplamda 1 milyon sterlin sınırını geçen ilk lig oldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...