FIFA Grosskreutz başvurusunu kabul etmedi

FIFA Grosskreutz başvurusunu kabul etmedi

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılı kulübün Alman oyuncunun transferi için gönderdiği evraklara imza atmadığı ortaya çıktı

G.Saray durduk yere büyük bir şok yaşadı. Transferin son gününde B.Dortmund'dan transfer (!) edilen Kevin Grosskreutz'un eşleştirme gecikmesinden dolayı transferi gerçekleşmemişti. Spor kamuoyuna bomba gibi düşen haber sonrası her iki kulüp birbirlerini suçlamıştı. FIFA'nın TMS Sistemi'nde (oyuncu eşleştirme) Kevin Grosskreutz transferini eşleştiremeyen Galatasaray'a kötü haber geldi. Grosskreutz'un transferini resmi olarak açıklamasına rağmen, FIFA'dan transfer onayı alamayan Galatasaray; önceki akşam saatlerinde TFF aracılığıyla itirazda bulunmuştu. Galatasaray'ın itirazını 'teknik açıdan' değerlendiren FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi, transferin belirlenen zaman içerisinde gerçekleştirilmemesinden dolayı sarı-kırmızılı kulübe ret cevabı verdi ve Alman oyuncunun transferine, dolayısıyla da lisansına onay çıkartmadı. 
Ocak ayına kadar oynayamaz
Ancak asıl şok başka bir ayrıntıda ortaya çıktı. FIFA açıklaması sonrası Alman oyuncunun lisans işlemlerindeki gecikmenin yanı sıra; gönderilen evrakların imzasız ve boş olduğu öğrenildi. Yani G.Saray transfer eşleşmesini vaktinde yapsaydı bile bu transfer gerçekleşmeyecekti. Kevin Grosskreutz ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, FIFA'nın transfere onay vermemesinden dolayı Alman oyuncudan ocak ayına kadar faydalanamayacak. Sarı-kırmızılı ekip, Kevin Grosskreutz ile yıllık 1 milyon 850 bin avro karşılığında anlaşmaya varmıştı. Kulüp, Alman futbolcudan 6 ay faydalanamayacak olmasına rağmen bu ücretin tamamını verecek. Kevin takımla birlikte antrenmanlara çıkabilecek. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...