Fatih Terim: Pes etmek yok

Fatih Terim: Pes etmek yok

SPOR Haberleri

“EURO 2016 finallerine gideceğiz, bu ülkeyi orada temsil edeceğiz. Gönül isterdi ki ikinci olalım. Zaten finale giden yol hep play-off ile oldu”

Hasan SARIÇİÇEK

Avrupa Şampiyonası'na doğrudan katılma şansını tüketen Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, play-off oynama konusunda ümitli. "Pes etmedik" diyen kurt teknik adam, “Hollanda'yı yenip, play-off'a kalacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, benim yok. Ben ekibime ve oyuncularıma güveniyorum. Ülke olarak o güveni futbolcularımıza da hissettirdiğimizde Milli Takım olarak her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Belki ölçü değil ama futbol olarak bunu Letonya maçında gösterdik. Tek eksiğimiz o baskılı oyunda ikinci golü bulamamaktı” açıklamasında bulundu. Terim, “Gönül isterdi ki; finallere ikinci olarak gidelim ama olmadı. Zaten finale giden yol hep play-off ile oldu. Bu defa da zor yoldan gideceğiz. EURO 2016 finallerine gideceğiz, bu ülkeyi orada temsil edeceğiz. Buna canı gönülden inanıyorum, son gülen biz olacağız. Benim takımında final oynayacak kalite var” dedi.
Gol kaçabilir…
Tecrübeli teknik adam, “Gol kaçar, önemli olan pozisyona girmek. Şimdi herkes Volkan Şen'e yükleniyor. Bu, büyük haksızlık. Beni eleştirin ama oyuncumu suçlamayın. Volkan Şen'in elbette alternatifi var ama onun girdiği pozisyonlara başkası giremezdi. Aslında maça farklı konumda Oğuzhan ile başlayabilirdim ama Volkan Şen'in bire birde adam eksiltmek gibi çok önemli bir özelliği var. Nitekim bunu maç içinde de başarılı bir şekilde gerçekleştirdi” vurgusunu yaptı. Fatih Terim, “Türk futbolu da futbolcusu da gelişim gösteriyor hele yerli uygulaması ve ligimizdeki yabancıların artmasıyla birlikte bizim oyuncuların rekabet anlayışı da mücadele biçimi de çok değişti. Bu önemli gelişme. Ayrıca Türkiye'yi dünyayı tarıyoruz. Ay-yıldızlı takımda oynamak isteyenleri ekibimize katacağız. 2018'de çok daha iyi oluruz” diyerek sözlerini tamamladı. 
Terim bunu hep yapıyor
Türkiye Sportif Direktörü Fatih Terim 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 1-1 biten Letonya maçının ardından İsveçli hakemi Stefan Johannesson'a tepki göstermiş ve uluslararası arenada hakemler hakkında çok fazla konuşmadığını ifade etmişti. Ancak Terim böyle dese de akıllara üç çarpıcı örnek geldi.
1 Terim'in 2006 Dünya Kupası Elemeleri play-off karşılaşmasında Türkiye'nin İsviçre'yi Kadıköy'de 2-0'ın rövanşında 4-2 yenmesine rağmen elendiği mücadele sonrasında Belçikalı hakem Frank De Bleeckere için de ağır konuşmuş ve "Hakemleri savunanlara sesleniyorum, bu ikisi de Türkiye'ye kıymıştır” demişti.
2 2006 Dünya Kupası eleme maçında İsviçre ile 12 Mart 2005 günü Bern'de oynadığımız ve 2-0 yenildiğimiz play-off maçının hakemi Slovak Lubos Michel, “Hayatımda İsviçre maçlarımızı yöneten bu iki hakem (Lubos Michel ve Frank De Bleeckere) kadar terbiyesiz hakemler görmedim. Bu iki hakemin maçlarımızı iyi yönettiğini düşünen olursa onun futbol bilgisinden şüphe duyarım” demişti.
3 Tarih 28 Eylül 2000... Fatih Terim, Fiorentina'nın başında. Mor Menekşeler, UEFA Kupası 1. turunda, ilk maçta deplasmanda 3-1 yenildiği Avusturya'nın Tirol takımını ağırlamıştı. Maçın hakemi Orhan Erdemir'di. Terim, hakem ve 4. hakem Şahin Taşkınsoy tarafından tribüne gönderilmişti. Takımı sahada oynarken tribüne çıkmayı hazmedemeyen Terim çok zor ikna edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...