İtalya'da zafer Hamilton'ın

İtalya'da zafer Hamilton'ın

SPOR Haberleri

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 12. yarışı İtalya Grand Prix'sini, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Hamilton'ın baştan sona üstün bir yarış çıkardığı İtalya'da podyumun kalan basamakları için Raikkonen, Massa ve Mercedes'in Alman sürücüsü Nico Rosberg mücadele etti.  İkincilikte bulunan Rosberg, bitime iki tur kala motor arızası nedeniyle yarışı dışı kalarak şampiyonluk yarışında rakibinin uzağında kaldı. Hamilton, bitiş çizgisini 1.18.00.688'lik derecesiyle ilk sırada geçerek sezonun 7'nci, kariyerinin 40'ıncı yarış zaferine imza attı. Vettel, rakibinin 25.042 saniye gerisinde ikinciliği elde etti. Massa ise liderin 47.635 saniye arkasında üçüncü oldu. Mücadelenin ardından lastik basınçları gerekenden düşük olması gerekçesiyle Hamilton ve Rosberg'in araçları yarış komiserleri tarafından incelemeye alındı ancak FIA, Mercedes'e ceza verilmeyeceğini açıkladı. Sürücüler klasmanı lideri Hamilton, yarış sonunda puanını 252'ye yükseltti. Hamilton'ı 199 puanı bulunan Rosberg ve 178 puanlı Vettel takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...