Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En yüksek değer bizim

En yüksek değer bizim

SPOR Haberleri

Euro 2016 yolunda A Milli Futbol Takımı'nın bulunduğu A Grubu'nda piyasa değeri en düşük takımlar liste başında.

Türk futbolunu Milli Takım heyecanı sardı. A Milli Futbol Takımı Euro 2016'nın kapısını aralamak için mücadele ediyor. A Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım'ın 5 rakibi bulunuyor. Son tabloda Çek Cumhuriyeti ve İzlanda puanını 19'a yükseltip finallere katılmayı garantiledi. Son iki sırada bulunan Letonya ve Kazakistan ise çoktan "game over" yani "oyun bitti" dedi. Üçüncülerin dahi play-off oynayacağı eleme turunda A Milli Takım en büyük rakibi Hollanda'nın 2 puan önüne geçip 3'üncü sıraya yerleşti. 


GRUBUNUN EN DEĞERLİSİ TÜRKİYE 
Peki bu tabloda, yani milli takımın sportif başarısında ekonomi ne kadar etkili? Milyon dolarlık ayakların mücadele ettiği eleme maçlarının ardından ortaya çıkan puan durumu gösteriyor ki oyuncuların sadece ekonomik değeri takımı yukarı çıkarmaya yetmiyor. Çünkü A Grubu'nda piyasa değeri en düşük takımlar liste başında. Grubun değeri en yüksek takımı ise Türkiye... Türkiye için top koşturan ayakların değerinin 220 milyon 750 bin euroyu aştığı hesaplanıyor. Yani A Milli Takım için ter döken milyon dolarlık ayaklar grup liderinin 3.5 katı daha değerli. 


REKOR ARDA'DA 
Takımın en değerli oyuncusu ise bugün piyasa değeri 35 milyon euro olarak hesaplanan Arda Turan... Barcelona'nın yıldızı, tek başına İzlanda takımının değerine yaklaşmak üzere. Bayer Leverkusenli Hakan Çalhanoğlu ise 18 milyon euro değerinde. Grubun ilk sırasında yer alan Çek Cumhuriyeti'nde top koşturan oyuncuların piyasa değeri toplamı ise 60 milyon euro. Çek Milli Takımı'nın en değerli oyuncusu deneyimli kaleci Cech'in fiyatı 12 milyon euro olarak hesaplanıyor. Cech'i 5.5 milyon euroluk Vladimir Darida izliyor. Grubun ikinci sırasındaki İzlanda'nın piyasa değeri, Çek takımından daha düşük seviyede. İzlanda Milli Takımı'nda top koşturan ayakların değeri 39 milyon euro. Takımın en değerli oyuncusu Galler'in Swansea City takımında oynayan 11 milyon euroluk Gylfi Sigurdsson. Grubun Türkiye'den sonra en değerli ikinci takımı ise puan olarak 4'üncü sıradaki Hollanda. Takımın piyasa değeri 216 milyon 300 bin euroyu buluyor. En değerli oyuncuları Arien Roben ve Memphis Depay'in piyasa değerleri ise 28 milyon euro. A Grubu'nda Kazakistan 9.5 milyon, Letonya ise 9 milyon euroluk bir takımla temsil ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...