Jale'den dev başarı

 Jale'den dev başarı

SPOR Haberleri

ABD'nin Las Vegas şehrinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu.

Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonanın dördüncü gününde Yeşilırmak, bronz mücadelesinde Kolombiyalı Jackeline Renteria Castillo karşısında 3-2'lik sonuçla madalyaya uzandı. Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, milli forma altında dünya şampiyonalarındaki ikinci madalyasını kazandı. Milli sporcu, geçen sene Özbekistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda da 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi olma başarısı göstermişti.

“Rio'da altın alacağım”

58 kiloda bronz madalya alarak göğsümüzü kabartan Yeşilırmak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarında şehit düşen askerlerimizi unutmadı. Yeşilırmak, şampiyonluk yaşayan Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp gibi madalyasını aldıktan sonra asker selamı vermeyi ihmal etmedi. Yeşilırmak, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada, "Finalde olamadım, üzgünüm ama önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum. Rio'da altın madalya almak için çalışacağım. Buradaki başarımla bunu yapabileceğimi gösterdim. Çok çalışmaya devam edeceğim ve altın madalyaya ulaşacağım" diye konuştu.

Bir selam da Jale'den
Milli güreşçi, Rıza ve Selçuk gibi madalyasını aldıktan sonra şehitler için asker selamı verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...