Boksta sular durulmuyor

/ Kaynak: DHA
Boksta sular durulmuyor

SPOR Haberleri  / DHA

Spor Bakanlığı'na ve Tahkim Kurulu'na müracaat ederek başkan Eyüp Gözgeç'in görevden alınmasını istedi.

Genel kuruldan sonra yaşanan süreç...
Boks Federasyonu'nun 2012 yılında yaptığı genel kuruluna, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan dava sonucunda mahkeme iptal kararı vermişti. Dava bilirkişi isteğiyle devam etti. Ancak davaya bakan bilirkişilerde kongreyi usulsüz buldu. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kararın temyiz edilmesi için Yargıtay'a başvurmuş ve Yargıtay, itirazı inceledikten sonra mahkemenin aldığı kararı doğru bularak  onamıştı.
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, vermiş olduğu kararda, federasyonun 2012 yılında yaptığı genel kurulun usulsüz olduğunu belirtilerek dosyayı kapatmıştı. Yargıtay'ın kararının tebliğinin ardından Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, her ne kadar seçim kararı alsa da, Yargıtay'a karar düzeltmesi talebinde bulundu.
Daha sonra Başkan Gözgeç, yönetimi 11.09.2015 tarihinde toplayarak 17 Ekim 2015 tarihinde yapılmak üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. 
Av. H. İlhan Yetişgin, Boks Federasyonu başkanlığının almış olduğu bu kararın doğru olmadığını savundu. Yetişgin, olağanüstü genel kurulun iptal edilen seçimdeki delegelerle yapılmasını isteyerek, Spor Bakanlığı ve Tahkim Kurulu'na müracaat etti. Ayrıca, başkanın da görevinden alınmasını isteyen Yetişgin, Boks Federasyonu Başkanının bir an önce değişmesi ve Türk boksunun mahkeme kapılarından kurtulması gerektiğini" belirtti.
 
Boks Federasyonu mahkeme kapılarında...
Öte yandan, 17 Ekim 2015 tarihinde yapılması kararlaştırılan Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde delegelerin sulh mahkemesine kayyum atanması için müracat ettikleri öğrenildi. Federasyon son olarak Yargıtay'ın kararına da uymayarak seçimi 2012'deki delegeleriyle yapmaması halinde, avukatların 17 Ekimde yapılacak olan seçime tedbir koyulması için tekrar mahkemeye gidecekleri öğrenildi.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...