Premier Lig hava aracına karşı

Premier Lig hava aracına karşı

SPOR Haberleri

İnsansız hava aracıyla statların tepesinden görüntü alan adamın davası karara bağlandı. 1800 sterlin para cezası ile aracı kullanmaktan men geldi.

İngiltere'de futbolun geleceği için emsal oluşturacak bir mahkeme kararına imza atıldı. Ada'da bazı futbol maçları sırasında statların üzerinde insansız hava aracı uçurarak bu karşılaşmalardan görüntü aldığı tespit edilen Nigel Wilson isimli kişi hakkında açılan dava karara bağlandı. Elindeki insansız hava aracıyla bu konuda ihlal yaptığı belirtilen Wilson 1800 sterlinlik tazminata mahkum edildi. Bu davanın ülkede insansız hava aracını bu şekilde izinsiz olarak kullanan ve üzerinden menfaat elde eden bir kişiye karşı açılmış ilk dava olduğuna dikkat çekildi. 
42 yaşındaki Wilson'a yapılan tam suçlama bu hava aracını uçurmak ve araçla direkt olarak görsel kontak kurmayı sürdürememek olarak tanımlandı. Bu suretle kalabalık alanlarda halk sağlığını tehdit ettiği savunuldu. 
 
İki yıl hava aracı kullanamayacak 
Mahkemede Wilson'un hava aracına, Şampiyonlar Ligi grup maçı Liverpool-Ludogorets mücadelesinde tanık olan atlı polislerin ifadesine de başvuruldu. Wilson ayrıca Londra'da iki kez gözaltına alınmış ve aracına el konulmuştu. Para cezasının yanında iki yıl bu araçlarını kullanmak ve satın almaktan men edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...