Platini: O para görevim içindi

Platini: O para görevim içindi

SPOR Haberleri

UEFA Başkanı, İsviçre yargısının soruşturduğu FIFA Başkanı Blatter'den 1.8 milyon Euro aldığını itiraf ederken, "Benim görevim için ödendi" dedi

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter hakkında açılan soruşturma ve bu kapsamda şahit olarak dinlenmesi ile ilgili son gelişmeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Platini, İsviçre Savcılığı tarafından soruşturma açılan Blatter'in kendisine verdiği belirtilen 1 milyon 800 Euro için, "Bu para bana FIFA ile yaptığım sözleşme karşılığı ödendi ve ben yetkililere gerekle bilgiyi verdiğim için müsterihim" savunmasını yaptı. İsviçre yargısı, 1999 ve 2002 yılları arasındaki hizmeti için Platini'ye 2011 yılı şubat ayında ödenen bu parayla FIFA'nın zarara sokulduğu görüşünde. 2002'de FIFA Yönetim Kurulu'na giren Platini, sonraki yıllarda Blatter'in yeniden seçilmesinde önemli rol oynamıştı. Blatter hakkında dün, "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmete geçirme" iddiaları nedeniyle İsviçre Savcılığı tarafından ceza soruşturması açılmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...