Manchester United 110 hafta sonra lider

Manchester United 110 hafta sonra lider

SPOR Haberleri

Manchester United, 110 hafta sonra ilk kez ligde zirveye yerleşerek taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Futbolun beşiği İngiltere'de 23 yıl önce kurulan Premier Lig'in 13 sezonunda şampiyonluğu rakiplerine kaptırmayan ancak efsane menajeri Alex Ferguson'un emeklilik kararı almasıyla tarihinin en sancılı dönemlerinden birini geçiren Manchester United, 110 hafta sonra ilk kez ligde zirveye yerleşerek taraftarlarının yüzünü güldürdü.

2012-2013 sezonunda ezeli rakibi Manchester City'nin 11 puan önünde ipi göğüsleyen ve o tarihten itibaren bütün kulvarlarda beklentileri karşılamaktan uzak bir futbol ortaya koyan "Kırmızı Şeytanlar", Manchester City'nin iki hafta üst üste mağlup olmasıyla yedinci hafta sonunda ligin yeni lideri oldu.

Manchester United, Ferguson'un kendisinden sonraki menajeri belirlerken "altıncı tercihim" dediği David Moyes yönetiminde, 2013-14 sezonunu, şampiyon Manchester City'nin 22 puan gerisinde ve yedinci sırada tamamladı.

"Kırmızı Şeytanlar", aynı sezonda  şampiyonluğun önemli adayları Manchester City, Liverpool, Chelsea ve Arsenal ile oynadığı sekiz maçtan yalnızca birini kazanabildi.

David Moyes'in eski takımı Everton'a 2-0 yenilmesinin ardından sezonun sonunu beklemeden nisan ayında İskoç teknik adamla yollarını ayıran kulüp yönetimi, kulüp tarihinde bir ilke imza atarak Britanyalı ya da İrlandalı olmayan bir menajere, Hollandalı Louis van Gaal'a takımı emanet etti.

Transfere büyük paralar harcamayan ve kulüp içinde hiçbir futbolcunun kendisinden fazla kazanmasına izin vermeyen Ferguson'un aksine Angel di Maria, Radamel Falcao ve Herrera gibi isimlerle kadroyu güçlendirerek görevine başlayan van Gaal, sezona selefi Moyes'ten farklı bir başlangıç yapamadı.

Ligin ilk beş haftasında sadece Queens Park Rangers karşısında galip gelebilen "Kırmızı Şeytanlar", 5-3'lük skorla sezonun en farklı mağlubiyetlerinden birini aldığı Leicester City maçından sonra eylül ayında puan cetvelinde 12. sıraya kadar gerileyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Lig Kupası'ndaki ilk maçında MK Dons takımına 4-0 yenilerek ikinci turda kupaya veda eden ve taraftarlarına bir şok daha yaşatan Manchester United, ilerleyen haftalarda toparlanarak şampiyonluğa aday olamasa da 70 puanla ligi dördüncü sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi biletini aldı.

Bu sezon öncesinde Robin van Persie, Nani, Angel di Maria, Hernandez gibi yıldız isimlerin de yer aldığı 12 isimle yollarını ayıran Hollandalı teknik adam, Matteo Darmian, Memphis Depay, Anthony Martial, Morgan Schneiderlin ve Bastian Schweinsteiger ile kadrosunda revizyona giderken, önceki iki sezona göre daha iyi başladığı ligde de yedinci hafta sonunda liderliği ele geçirdi.

Ligin ilk iki haftasında Tottenham ve Aston Villa'yı yenen Manchester United, Newcastle ve Swansea maçlarında tökezlese de sonraki üç maçını kazanarak 16 puanla 110 haftalık liderlik özlemine son verdi.

İki yıl aradan sonra zirveye yerleşen Manchester ekibini hafta sonunda önemli bir deplasman maçı bekliyor. "Kırmızı Şeytanlar", kendisini üç puan geriden takip eden Arsenal'a Emirates Stadı'nda konuk olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...