Fenerbahçe Akhisar'a 2 puan bıraktı

Fenerbahçe Akhisar'a 2 puan bıraktı

SPOR Haberleri

Kadıköy'de ağırladığı rakibi karşısında Fernandao'nun 11 ve 37'deki golleriyle 2-0 öne geçen sarı-lacivertliler skoru koruyamadı.

M.EMİN ULUÇ

Zor maçtı Fenerbahçe açısından. Hem yorgundu sarı-lacivertliler hem gergin. Beşiktaş mağlubiyeti ve Celtic beraberlikleri takımın havasını kaçırmış, perşembe akşamı oynanan Avrupa maçından sonra cuma günü Türkiye'ye dönmüştü sarı-lacivertliler. Rakip de Akhisar olunca maçın riski artmıştı. Şaka değil, Ege temsilcisi son 3 sezonda Fenerbahçe'yi en çok yenen takımdı ve geçen sezon sadece evindeki maçı kazanmakla yetinmemiş, Kadıköy'den galip ayrılan tek konuk olmayı da başarmıştı. Ama henüz 11. dakikada Alper ortaladı, Fernandao kafayı çaktı, Fener rahatladı: 1-0. Alper o kadar şık bir vücut çalımıyla rakibini ekarte etti ki, ne yardımcı hakem Ali Zağlı süzebildi ne de orta hakem Serkan Çınar anladı Fernandao'nun ofsaytta olduğunu. Fenerbahçe öndeydi ama futbol adına güzellikler sunan konuk Akhisar'dı. Yeşil-siyahlılar organize paslarla sahada süzülürken, sarı-lacivertliler kontra topları tercih ediyordu ve aradığını bulan yine ev sahibi oldu. 38'de Nani ortaladı, kale çizgisindeki Fernandao güç bela da olsa dokundu: 2-0.
Akhisar'dan Celtic tarifesi
Ancak ikinci yarının başlamasıyla birlikte önce oyunun rengi değişti, ardından skor. Fenerbahçe'nin önde baskısını kıran Akhisar, 56'da Diego'nun ceza alanında elle oynamasıyla kazandığı penaltıyı, Güray'la gole çevirdi: 2-1. Yeşil-siyahlılar beraberlik için yüklenmeye başlayınca, 60'ta Vitor Pereira oyuna müdahale etti. Portekizli daha diri bir orta saha düşüncesiyle, Diego ve Meireles'i kenara alıp, Ozan-Josef kozunu oynadı. Ancak bu hamle de Akhisar'ın hızını kesmedi. 68'de Güray'ın ceza sahasına doldurduğu topta Volkan'ın büyük hatasını Douglao cezalandırdı: 2-2. Celtic senaryosunun tersi yaşanıyordu Saracoğlu'nda. Pereira bu sefer kurtarıcısı Van Persie'ye sarıldı. Ancak bugüne kadar kaydettiği 4 golün 3'ünü kulübeden gelerek atan Hollandalı da Akhisar savunmasını aşamadı. Son yıllarda Fenerbahçe'nin en büyük kâbusu olan yeşil-siyahlılar, bu sezon Kadıköy'den puan alan ilk takım olmayı başardı.
KADIKÖY'DE İLK ŞOK
Bu sezon ligde evinde oynadığı üç maçı da kazanan F.Bahçe dün ilk puanlarını Akhisarspor'a kaptırdı. İki farklı öne geçmesine rağmen önce Güray'ın penaltı sayısı, ardından da Douglao'nun golüyle (üstte) iki altın puanı yitiren sarı-lacivertliler bu defa taraftarını üzdü.

11 FUTBOLCUSU FERNANDAO

F.Bahçe'de dün iki gol bulan Jose Fernandao ile van Persie'nin performanslarının mukayesesinde ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli takımda Fernandao ilk onbir başladığı maçlarda 5 gol atarken yedek çıktığı karşılaşmalarda iki gol buldu. Hollandalı oyuncu van Persie ise 11'de başladığı karşılaşmalarda 1 gol atarken, yedekten geldiği maçlarda 
3 gol kaydetti.  Bu istatistik  sambacının on bir futbolcusu olduğunu gösteriyor.
Fenerbahçe Akhisar'a 2 puan bıraktı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...