MHK'de operasyon

MHK'de operasyon

SPOR Haberleri

Yönettikleri maçlarda hatalarıyla ön plana çıkan Tolga Özkalfa'nın üstü çizildi, Barış Şimşek de kara listede.

Merkez Hakem Kurulu'nun gündeminin bir numaralı maddesinde FIFA hakem listesi var. Ay sonuna kadar FIFA'ya bildirilecek olan listede ise iki önemli değişiklik bekleniyor. Listeden çıkarılması kesinleşen ilk isim Tolga Özkalfa. 2012'de çıktığı FIFA listesine sene başında tekrar alınan ve bu sezon iki maç yöneten İzmir bölgesi hakemi Özkalfa'nın performansından memnun kalmayan MHK'nın hedefindeki diğer isim ise Barış Şimşek. 2014'te FIFA kokartı takan Şimşek'in Avrupa'da maç alamaması ve son Fenerbahçe- Bursaspor maçındaki yönetimi, kendisini tartışılır hale getirdi. Bu iki ismin yerine Alper Ulusoy ile Deniz Ateş Bitnel FIFA listesine en yakın adaylar. 


AYDA BİR AYNI TAKIMA
MHK, FIFA ve tecrübeli hakemler dışında genç hakemlere görev verilmesini doğum sancısı olarak değerlendiriyor. MHK'dan bir yetkili, "Genç hakemlere görev veriyoruz. Başarılı oluyorlar. Bunu doğum sancısı olarak değerlendirebiliriz. Özellikle Üç Büyüklerin maçlarını üst üste aynı hakemler yönetecek diye bir kural yok. Bizim hedefimiz, bir hakemimizin özellikle aynı takımın maçını ayda bir yönetmesidir. Bunun için planlarımızı yapıyoruz. Eğer üst üste üç büyük takımın veya aynı takımın maçlarına aynı isimleri görevlendirdiğimiz takdirde hakemlerimiz yıpranır. Bu nedenle şu anda doğum sancısı olarak adlandırdığımız bu dönemi iyi geçirmek zorundayız" dedi.


ELE-KOLA DİKKAT EDİN
Merkez Hakem Kurulu bugün yapacağı toplantıda ligin ilk 7 haftasında yapılan hakem hatalarını masaya yatırıp, gerekli uyarılarda bulunacak. UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Jaap Uilenberg'in de katılacağı videolu toplantıda, FIFA kokartlı ve tecrübeli hakemlere uyarılar yapılacak, iyi bir performans yakalayan genç hakemlerden ise şanslarını iyi kullanmaları istenecek. Toplantıda özellikle hakemlerin tereddütlü oldukları ofsayt, elle müdahale ve avantaj pozisyonlarına yakın olmaları halinde sıkıntı çekmeyecekleri anlatılacak. İlave ve yardımcı hakemle işbirliğinde de daha dikkatli olmaları istenecek.


ALPER ULUSOY'A YAKIN TAKİP
Tolga Özkalfa'nın yerine yine İzmir Bölgesi hakemlerinden Alper Ulusoy'un ismi ön planda. Bu sezon Gençlerbirliği- Rize, Trabzonspor- Akhisar, Galatasaray - Gaziantepspor maçındaki performansıyla geçer not alan Ulusoy büyük bir dikkatle izleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...