Beşiktaş tecrübeli hocayla istatistikleri parçaladı

Beşiktaş tecrübeli hocayla istatistikleri parçaladı

SPOR Haberleri

Deplasmandaki Eskişehirspor galibiyetiyle 7 yılın en yüksek puanını yakalayan siyah-beyazlılar 11 sezon sonra ilk defa 18 gol attı

HÜSEYİN?EROĞUL
Süper Lig'de Eskişehirspor'u 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde son yılların en iyi performansını sergiliyor. Sezona tecrübeli hoca ile başlayan siyah-beyazlı yönetim teknik direktör hamlesiyle 12'den vurdu. İlk 7 haftada oynadığı maçlardan 5 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle ayrılarak 16 puan toplayan siyah-beyazlı takım, 7. haftalar itibarıyla son 7 sezonun en başarılı performansını ortaya koydu. Ligde Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Eskişehirspor ile oynadığı maçları kazanan Beşiktaş, Gençlerbirliği ile berabere kaldı ve Trabzonspor'a mağlup oldu.
Bilic'i geride bıraktı
Siyah-beyazlı takım, şampiyonluğa ulaştığı 2008-2009 sezonunda ilk 7 haftayı 17 puanla lider geçmişti. Şenol Güneş, bundan önceki iki sezonda Beşiktaş'ı çalıştıran Hırvat Teknik Direktör Slaven Bilic'i geride bıraktı. Güneş yönetiminde ilk 7 haftada 16 puan elde eden siyah-beyazlı takım, Bilic ile 2013-2014 sezonunda aynı sürede 15, geçen sezon da 14 puan toplamıştı. Güneş ile 18 gol bulan Beşiktaş, Bilic'in ilk sezonunda 12, ikinci sezonunda ise 10 gol kaydetmişti. Kartal, Süper Lig'de 7. haftalar itibariyle son 12 sezonun en golcü performansını sergiledi. 18 kez rakip ağları havalandıran siyah-beyazlı ekip, ligin en fazla gol bulan ekibi oldu. Beşiktaş, 2003-04 sezonun 7. haftasında 19 gol atmıştı. 
İki hazırlık maçı yapacaklar
Beşiktaş, milli maçlar için verilen arayı Antalya'da yapacağı maçlarla değerlendirecek. Siyah-beyazlılar 3 gün sürecek mini kampta iki hazırlık karışlaşması yapacak. Beşiktaş, cuma akşamı 19.30'da Osmanlıspor'la, pazar günü de Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile 18.00'de karşı karşıya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...