Anadolu Efes, K.Yaka'yı yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı

Anadolu Efes, K.Yaka'yı yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı

SPOR Haberleri

Dunston'ın son saniye basketi hakem kararıyla geçerli sayılınca lacivert-beyazlılar 10. defa en büyük kupanın sahibi oldu

Basketbolda 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenen Anadolu Efes kazandı. Alan savunmasıyla maça müthiş giren Efes, Dunston ve Birkan'ın basketleriyle 15-0'lık seri yaptı. İlk sayısını 6. dakikada Kenan Sipahi ile bulabilen İzmir ekibi ilk çeyreği 26-12 mağlup bitirdi. 2. periyotta Gabriel-Justin Carter'ın sayılarıyla farkı eriten (29-28) Karşıyaka önünde Dunston ve Saric ile skor bulan lacivert-beyazlılar ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada farkı yeniden çift haneli sayılara taşıdı: 44-33. Mücadeleyi bırakmayan Pınar Karşıyaka, periyot sonuna farkı iki sayıya kadar (52-54) düşürürken, son bölüme bu skorla girildi. Final çeyreğinde büyük bir çekişme yaşandı. Karşılıklı atışlar sonucunda skor 69-69, 72-72 ve bitime 8 saniye kala da 74-74'te eşitlendi. Son hücumu kullanan Anadolu Efes'te Granger'ın pota altından yaptığı atışta çemberden dönen topu son saniyede Dunston tipleyerek potaya gönderdi. İtirazlar sonucunda karşılaşmanın hakemleri bu pozisyonun görüntülerini izleyerek basketi geçerli saydı ve karşılaşmayı 76-74 kazanan Efes kupaya uzandı. 
Anadolu Efes, K.Yaka'yı yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...