Cenk Ergün: Avrupa'ya gidemeyebiliriz

Cenk Ergün: Avrupa'ya gidemeyebiliriz

SPOR Haberleri

UEFA'nın imzalattığı mali yapılanmada planın gerisinde olduklarını itiraf eden Ergün, “Gidişatımız anlaşma sürecinde durumu kurtaracak gibi değil” dedi

Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın gündemindeki konuları hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı. Ergün, “Şu anda bulunduğumuz durumda gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayabiliriz” açıklamasıyla UEFA ile problem yaşayabileceklerini dile getirdi. Ergün, “Bu sezonki Şampiyonlar Ligi'nde yaptığımız mücadeleyi etkileyecek bir durum yok. Yaklaşık 1.5 sene önce UEFA ile yapmış olduğumuz bir yapılandırma anlaşması var. Bir para cezası da ödedik. Son 3 seneye bakılıyor, UEFA'nın tolere ettiği rakamın üstündekiler değerlendiriliyor. Bize de bu konuda bir ceza kesildi. 2 sene hak tanındı. 1 sezon geçti, ikinci sezonun içindeyiz. 15 Ekim'de durumumuzu inceleyecekler. Biz de biraz daha süre isteyeceğiz. Aralık ayının başında bizi dinleyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Gidişatımız bu anlaşma sürecinde durumu kurtarabilecek gibi görünmediği için zamanı ileriye atmaya çalışıyoruz. Duruma baktığımız zaman Avrupa kupalarına gitmememiz mümkün” diye konuştu.
Hamza Hoca ile devam
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan istenen raporun abartıldığını söyleyen Cenk Ergün, “Yaz döneminden bu yana yönetimin rapor istediği tebliğ edilmişti. Dolayısıyla bu bir rutin. Bu dönem içinde de hocamızın bir teknik raporu olacak, onu sunacak. Raporda gelecek-gidecek oyuncularla ilgili düşünceler, gelecek planları gibi detaylar olacak. Amaç; Florya'da teknik açıdan başkanımız ve yönetimin bilgilendirilmesi. İsterim ki bütün maçlarımızı kazanalım” ifadelerini kullandı. Hamzaoğlu'nun görevden alınması gibi bir durumun olmadığını vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici, “Hamza Hoca kulübün davetine koşarak geldi. Kulüple yeni yaptığı bir sözleşme de var. Bu kontratı dahilinde Hamza Hoca göreve devam edecek. Muhtemel kötü sonuçlara göre senaryo kurmaya gerek yok. Biz her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. İşler kötü giderse o zaman yönetim, teknik heyet oturur konuşur, ne gerekiyorsa yapılır” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...