Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Takım Ankara saldırısının kötü iziyle çıktığı Çek maçında dev adım attı

Milli Takım Ankara saldırısının kötü iziyle çıktığı Çek maçında dev adım attı

SPOR Haberleri

Prag'da akılcı bir taktikle oynayan Milliler, rakibini önce durdurdu, sonra penaltıdan Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu'yla vurdu

HÜSEYİN?EROĞUL - Türkiye, Hollanda zaferini Prag'da taçlandırdı. Euro 2016'ya katılma yolunda kritik maçlar oynayan ay-yıldızlılar, 2 yıldır sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Çek Cumhuriyeti'ni devirmeyi başardı. Hollanda'nın Kazakistan deplasmanında kazanmasının ardından hata yapma lüksü kalmayan milliler, ilk dakikalarda etkili bir görüntü çizse de sonrasında Çeklerin temposuna uyup kontrollü oyunu tercih etti. Kalabalık Çek savunmasını aşmakta zorlanan ay-yıldızlılar, orta alanda da bekledikleri üstünlüğü bir türlü ele geçiremedi. İlk 20 dakikanın sona ermesiyle birlikte topla daha çok oynamaya başlayan ev sahibi ekip 24'te Lafata'nın şutuyla tehlikeli olmayı başardı. Oyunu düşük tempoda tutmaya gayret eden ev sahibi ekip, 40. dakikada çok tehlikeli geldi. Hızlı gelişen atakta Kaderasek'in sağdan gönderdiği ortaya altı pas üzerinde Sural kafayla vurdu ancak Çek futbolcu kaleyi tutturamayınca rahat bir nefes aldık. İki ekibin de baskı kuramadığı ilk yarı uzatmalara kalmadan golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda coştuk

İkinci yarı da benzer görüntüde başladı. Milli Takım'ın kontrollü oyunu yavaş yavaş arkaya yaslanmaya dönüşünce Çekler yüklenmeye başladı. Rölantide giden oyunu değiştirmek için ilk hamle Çek Cumhuriyeti'nden geldi. Pavel Vrba, 54'te Skalak'ı oyuna alarak hücum organizasyonlarını güçlendirmek istedi. 55'te Dockal'ın sert şutu Hakan Balta'ya çarpıp hız kesince Volkan'ın ellerinde eridi. Dakikalar 61'i gösterdiğinde Caner'in nefis ortasında topa hamle yapan Serdar Aziz, Novak tarafından çekip düşürülünce hakem Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan, nefis bir vuruşla ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi. Bu golün hemen ardından Teknik Direktör Fatih Terim, Cenk Tosun-Volkan Şen değişikliğine giderek kanatları daha aktif hale getirmeyi düşündü. Skor üstünlüğünü sağladıktan sonra rakibine daha fazla pozisyon şansı vermeyen milliler, ikinciyi bulmak için yüklendi. 70'te Volkan Şen'in çaprazdan şuta direkten dönerken, 79'da Arda'nın harika pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, güzel bir vuruşla Prag'da ay-yıldızlıların zaferini tabelaya yazdırdı: 2-0. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...